
Krokante aardappelsalade met harissa
Deze heerlijke krokante aardappelsalade met harissa is er eentje die je moet geprobeerd hebben. Onweerstaanbaar is ie! De aardappelen worden eerst krokant geroosterd in de oven om daarna overgoten te worden met extra harissa en geserveerd te worden op een romige dip met dille.
Onweerstaanbaar dus!
Het is een ideaal gerechtje om zo te eten, eventueel met een stukje naanbrood, maar het is ook super lekker als bijgerecht bij de barbecue. Ik zou het zelf met lamsvlees, een lekker stukje steak of ribbetjes serveren.


Wat heb je nodig?
- Krieltjes: de kleinste die je kan scoren
- Harissapasta
- Verse dille
- Citroen
- Griekse yoghurt: of skyr
- Honing: of agavesiroop
- Komkommer
- Granaatappel: we hebben hiervan de pitjes nodig
- Gefrituurde uitjes

Wat moet je doen?
Start met het voorverwarmen van de oven. Wanneer je dit gedaan hebt, halveer je de krieltjes. Zijn ze wat aan de grote kant, snijd ze dan eventueel in vier. Besprenkel met olijfolie, citroensap en harissa. Kruid met peper en zout en meng goed. Bak ze krokant in de oven.
Haal de krieltjes uit de oven en doe er extra harissa bij, alsook versnipperde dille.
Dan maken we de dip door de Griekse yoghurt te mengen met geraspte komkommer, honing, dille, citroensap, citroenzeste en peper en zout. Smeer dit uit in een diep bord en verdeel daarover de aardappeltjes.
Werk af met extra dille, granaatappelpitjes en lekker veel gefrituurde uitjes. Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Krieltjes: Probeer de allerkleinste te kopen, maar vind je deze niet, let er dan op de krieltjes kleiner te snijden zodat ze wel gaar zijn na het einde van de baktijd.
- Gefrituurde uitjes: deze zijn een must om dit gerecht dat tikkeltje extra te geven. Heerlijk crunchy en zo smaakvol!
- Dille: nog zo’n must in dit gerecht. Ik zou het niet vervangen door een ander kruid. Dille is de perfecte match!
- Op voorhand maken: Je kan dit gerecht perfect op voorhand klaarmaken. Laat enkel de afwerking nog achterwege en laat de schotel voor je hem serveert een 20 tal minuten op temperatuur komen.
- Bewaren: De salade blijft nog enkele dagen goed in de koelkast.
Fan van originele bijgerechten? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze recepten.
- Peer uit de oven met gorgonzola en noten
- Spinaziegratin
- Pompoen met broodkruim
- Cheesy aardappel wedges
- Aardappelsalade met pesto
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Krokante aardappelsalade met harissa
Ingrediënten
Voor de aardappelen
- 500 g krieltjes gehalveerd, of in vier gesneden
- 2 el harissapasta
- 1 el olijfolie
- sap 1/2 citroen
- 6 takjes dille versnipperd
- peper, zout
Voor de yoghurtdip
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 tl honing
- 6 takjes dille versnipperd
- 5 cm komkommer
- 1 el citroensap
- 1/2 tl citroenzeste
- peper, zout
Voor de afwerking
- 1/2 granaatappel
- 1 handje gefrituurde uitjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de krieltjes met de olijfolie, 1 el harissa, citroensap, peper en zout.
- Bak 45 minuten.
- Haal uit de oven, meng de 2e el harissa eronder, alsook de dille.
- Doe de Griekse yoghurt in een kom en rasp er de komkommer boven uit. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng.
- Spatel de dip uit in een diep bord. Verdeel daarover de crunchy patatjes.
- Werk af met granaatappelpitjes en gefrituurde uitjes. Smakelijk!

