Ga terug
grote schotel met een romige yoghurt-dille dip met daarop krokante harissa patatjes. Afgewerkt met granaatappelpitjes en gefrituurde ui.

Krokante aardappelsalade met harissa

As Cooked By Ginger
Deze krokante aardappelsalade met harissa is een must-try. Zo lekker, zo smaakvol, zo crunchy. Een perfect gerechtje als je het mij vraagt.
Voorbereidingstijd 50 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Bijgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Voor de aardappelen

  • 500 g krieltjes gehalveerd, of in vier gesneden
  • 2 el harissapasta
  • 1 el olijfolie
  • sap 1/2 citroen
  • 6 takjes dille versnipperd
  • peper, zout

Voor de yoghurtdip

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 tl honing
  • 6 takjes dille versnipperd
  • 5 cm komkommer
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl citroenzeste
  • peper, zout

Voor de afwerking

  • 1/2 granaatappel
  • 1 handje gefrituurde uitjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de krieltjes met de olijfolie, 1 el harissa, citroensap, peper en zout.
  • Bak 45 minuten.
  • Haal uit de oven, meng de 2e el harissa eronder, alsook de dille.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kom en rasp er de komkommer boven uit. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng.
  • Spatel de dip uit in een diep bord. Verdeel daarover de crunchy patatjes.
  • Werk af met granaatappelpitjes en gefrituurde uitjes. Smakelijk!
Trefwoord Aardappelen