Krokante aardappelsalade met harissa
As Cooked By Ginger
Deze krokante aardappelsalade met harissa is een must-try. Zo lekker, zo smaakvol, zo crunchy. Een perfect gerechtje als je het mij vraagt.
Voorbereidingstijd 50 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Voor de aardappelen
- 500 g krieltjes gehalveerd, of in vier gesneden
- 2 el harissapasta
- 1 el olijfolie
- sap 1/2 citroen
- 6 takjes dille versnipperd
- peper, zout
Voor de yoghurtdip
- 125 g Griekse yoghurt
- 1 tl honing
- 6 takjes dille versnipperd
- 5 cm komkommer
- 1 el citroensap
- 1/2 tl citroenzeste
- peper, zout
Voor de afwerking
- 1/2 granaatappel
- 1 handje gefrituurde uitjes
Verwarm de oven voor op 200°C.
Meng de krieltjes met de olijfolie, 1 el harissa, citroensap, peper en zout.
Bak 45 minuten.
Haal uit de oven, meng de 2e el harissa eronder, alsook de dille.
Doe de Griekse yoghurt in een kom en rasp er de komkommer boven uit. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng.
Spatel de dip uit in een diep bord. Verdeel daarover de crunchy patatjes.
Werk af met granaatappelpitjes en gefrituurde uitjes. Smakelijk!