Hummus met gehakt en champignons
Deze hummus met gehakt en champignons is een mega multifunctioneel gerecht. Waarom? Wel, je kan het op veel verschillende momenten serveren. Het is een gerechtje voor elk moment van de dag. Zo kan je het prima als lunch eten met wat crackers of brood erbij. Je kan het als onderdeel van een hartige brunchtafel serveren maar je kan het ook prima als avondmaal eten. Hoe ik dit gerechtje zelf het vaakst zou gebruiken? Dat is als aperitief voor een grotere groep mensen.
Hoezo?
Wel, het is een gemakkelijk gerecht dat snel klaar is en dat je ook op voorhand kan klaarmaken als je dat wilt. Je kan het op een grote schotel serveren met wat lepels en stukjes flatbread erbij en iedereen pakt af wat ie wilt.
Bonus tip
Wat ook heel leuk is om te doen met dit gerecht, is het in mini formaat maken als aparte hapjes of eventueel als voorgerechtje serveren. Alles kan dus, met deze hummus met gehakt en champignons. Zolang het maar smaakt!
Wat heb je nodig?
- Hummus Fenegriek van bij Delhaize: Geloof mij, deze is extréém lekker!
- 150 g cantharellen: of een mengeling boschampignons
- 250 g rundsgehakt
- Kruiden: Komijn, paprikapoeder, kurkuma
- Microgreens mix: mix naar keuze, ik nam de spicy mix
- Griekse yoghurt
Wat moet je doen?
Bak het gehakt aan in een scheutje olijfolie en kruid stevig met peper, zout en de vernoemde kruiden. Kruiden mag je doen naar smaak. Zet apart wanneer het gehakt gaar is. Voeg een extra scheutje olijfolie toe aan de pan en eventueel een klontje boter en bak de cantharellen er in aan. Kruid met peper en zout.
Wanneer de cantharellen gebakken zijn, haal je ze van het vuur.
Smeer het volledige potje fenegriek hummus uit over een grote schotel. Verdeel daarover het gehakt, gevolgd door de cantharellen. Verdeel daarover een handje van de microgreens en schep een flinke lepel Griekse yoghurt over het geheel.
Werk af met wat olijfolie en kruid eventueel af met peper en zout. Serveer meteen en laat het smaken!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Fenegriek: Dit is een kruid in de vorm van zaadjes of blaadjes en is heel vol van smaak en echt bijzonder lekker. De hummus met fenegriek is dan ook echt geweldig goed. Ik raad dus zeker aan deze te gebruiken of de hummus met truffel. Die past ook nog goed bij dit gerecht, maar zal het gerecht wel een hele andere smaak geven. Dan zou ik het gehakt kruiden met meer Italiaanse kruiden ipv komijn en kurkuma.
- Cantharellen: Ik gebruikte deze champignons maar gebruik gerust een mix of andere champignons die je lekker vindt.
- Serveren: Ik serveer de hummus met gehakt en champignons met stukjes flatbread. Dit past heel goed bij het gerecht, maar je kan gerust ander brood of crackers gebruiken.
- Op voorhand maken: Je kan dit gerecht volledig op voorhand klaarmaken en koud serveren. Al is het ook de moeite om het à la minute te maken, want lauwwarm is het nog lekkerder.
- Bewaren: Het gerecht blijft maximum 1-2 dagen goed in de koelkast.
Smakelijk!
Zot van gerechten met hummus? Check dan zeker eens volgende gerechten:
- Paprikahummus met lamsballetjes en munt
- Wraps met hummus en halloumi
- Loaded hummus
- Geroosterde paprikahummus
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Hummus met gehakt en champignons
Equipment
- 1 grote pan
Ingrediënten
- 250 g rundsgehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl komijn
- 150 g cantharellen of andere boschampignons
- 1 bakje Hummus Fenegriek te koop bij Delhaize
- 1/4 bakje microgreens
- 1 el Griekse yoghurt
- peper, zout
- olijfolie, boter
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak er het gehakt in aan. Kruid stevig met peper, zout, paprikapoeder, kurkuma en komijn. Bak krokant en haal uit de pan.
- Voeg een klontje boter toe aan de pan en bak er de cantharellen in aan. Kruid met peper en zout. Bak gaar en haal van het vuur.
- Smeer het volledig bakje hummus uit over een groot bord. Verdeel daarover het gehakt en leg daarop de cantharellen.
- Strooi er een handje microgreens over uit en schep een lepeltje Griekse yoghurt op het geheel.
- Besprenkel met olijfolie en serveer met pitabrood of brood naar keuze. Smakelijk!
3 Comments
Pingback:
Axelle
Echt een heel lekker gerechtje!
As Cooked By Ginger
Dankjewel 🙂