Broccoli-zalmquiche met quinoakorst
Ik ga me niet populair maken met deze uitspraak, maar ik hou niet van bladerdeeg. Ik vind het gewoon niet lekker. Het schilfert zo, het is vettig en ik vind de smaak niet top. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Dus ik eet het zo goed als nooit. Bij quiche eet ik vaak de vulling op en laat ik het korstje liggen. Ja, dat kan dus niet, dus moest ik een oplossing voor die korst zien te vinden. Je kan eventueel zelf een gewone bloemkorst maken, maar het mocht ook een keertje eens iets anders zijn, toch? Op Pinterest zag ik een keertje een quinoakorst voorbij vliegen en dààr ging ik dus mee aan de slag. En wat bleek? He-le-maal top!
Benodigdheden, voor 1 quiche:
Voor de korst:
250 g quinoa
1 ei
peper, zout
Voor de vulling:
4 eieren
400 ml (lactosevrije) light room
140 g gerookte zalm
3/4 broccoli
verse bieslook
peper, zout
Bereiding:
Kook de quinoa gaar zoals aangewezen op het pakje en laat volledig afkoelen. Wanneer de quinoa afgekoeld is, voeg je er het ei aan toe en kruid je met een beetje zout en veel peper. Neem een taartvorm en vet die heel lichtjes in met wat boter. Doe het quinoamengsel erin en druk goed aan. Zorg dat de randjes ook bekleed zijn met quinoa. Bak de korst zo’n 20 minuten op 180°C.
Wanneer de korst klaar is, laat je deze lichtjes afkoelen. Ondertussen maak je de vulling. Kook de broccoli ongeveer 5 minuten in gezouten water en giet af. Meng in een aparte kom de eieren en de room. Kluts alles zeer goed door elkaar. Kruid met goed wat peper en zout en versnipper een stuk of 20 stengels bieslook die je ook aan het mengsel toevoegt.
Leg nu de broccoli en de zalm die je in reepjes scheurt in de taartvorm en giet er het mengsel overheen. Zet 50 minuten in de oven. De baktijd hangt een beetje af van je oven, dus check na 40 minuten zeker eventjes of de quiche toch al niet gaar is.
Snijd in stukjes en je bent er klaar voor.
Super lekker en weer eens iets helemaal anders!
Smakelijk!
2 Comments
Pingback:
Pingback: