-
Zondag Bakdag: Brookies
Brookies? Huh? Jawel, het is géén typfout. Het is een verrukkelijk (maar echt ZO verrukkelijk) gebakje dat deels cookie, deels brownie is. Best of both worlds of wat zeg je daar? Klopt! Ik kon er met de beste wil van de wereld niet van afblijven. Oh jee, ik heb ze maar snel ingevroren zodat ze eindelijk uit mijn koelkast verdwenen…
-
Zondag Bakdag: Sinaasappelcake
Cake cake cake! Toch wel iets dat ik heel graag eet. Als er een grote taart met slagroom, fruit en crème au beurre op tafel staat en daarlangs staat een appelcake. Dan kies ik steevast voor de cake. Er is iets aan de textuur en smaak van cake dat het gewoon onweerstaanbaar maakt. Ik zet er zo graag mijn tanden…
-
No bake cheesecake bars
Deze no bake cheesecake bars bestaan uit heerlijke laagjes van speculaas, cheesecake en rode vruchten en zijn absoluut verrukkelijk. Ze hebben het geen twee dagen overleefd hier. Iedere keer iemand voorbij de koelkast kwam, werd er een stukje van een reep genomen en voor we het wisten waren ze op. Ook meer dan goedgekeurd door de kindjes, die elk een…
-
Zondag Bakdag: Taart met framboos en witte chocolade
Ik heb iets met witte chocolade de laatste tijd. Valt het op? Woopsie! Het is dan ook gewoon heel erg lekker, niet? Het match heel goed met speculaas, chocolade koekjes, rode vruchten en noten. Nog met veel meer hoor, maar dit is waar ik zo meteen aan denk. Vandaag gaan we voor de gouden combinatie van framboos en witte chocolade.…
-
Healthy Blondies
Healthy blondies gemaakt met een geheim ingrediënt. Vinden jullie het al spannend? Ik vertel het jullie zo meteen (of je kan natuurlijk gewoon even snel naar onder scrollen) maar eerst,… Wat zijn blondies? Blondies zijn eigenlijk brownies maar dan zonder de chocolade. Blondies zijn dus niet, zoals vaak gedacht, met witte chocolade ipv pure chocolade gemaakt maar krijgen hun karamelachtige…
-
Zondag Bakdag: Arretjescake met speculaas en witte chocolade
Zei er iemand witte chocolade en speculaas? JAZEKER! Sommigen onder jullie zullen de klassieke arretjescake wel kennen, anderen dan weer niet. Weet er iemand trouwens hoe je het uitspreekt? Het is een ‘cake’ gemaakt van chocolade, suiker, boter en koekjes. Eigenlijk gewoon alles mengen, dan de koekjes eronder mengen en laten opstijven in de koelkast. Superlekker, een caloriebom en iets…
-
Pecannoten met witte chocolade en karamel
Zijn het koekjes? Niet echt. Cakejes? Ook niet. Kleine gebakjes? Nope. Welke naam geven we deze pecannoten met witte chocolade en karamel dan? Wel, ik ging voor het woord ‘zoetjes’. Zoetjes van pecannoten, witte chocolade en karamel. Soms maakt een mens iets dat het geen naam kan geven. Dan moeten we maar creatief zijn en een woord kiezen dat leuk…
-
Pindakaastaart
Oké, zonder overdrijven, deze pindakaastaart is absurd lekker. Ik liet hem aan enkele mensen proeven en dit was steeds de reactie: ‘Oh mijn God, hmm, Laurence, echt, hmmmm, dit is zo lekker! Hoe heb je die gemaakt?’. Ik zou kunnen zeggen: Aha, dat blijft lekker een geheimpje, maar dan heb ik niets om over te bloggen en ik wil net…
-
Zondag Bakdag: Rabarber crumble taart
Houden we van rabarber? Check!Houden we van crumble? Check!Houden we van taart? Check!Zullen we dan ook houden van deze rabarber crumble taart? Dubbel check! Rabarber is zo één van die échte seizoensfruitjes. Opeens is ze er in al haar glorie en plots is ze alweer verdwenen. Als ze er is, is het dus van snel te zijn en er volop van…
-
Zondag Bakdag: Rijsttaart
Laten we het even over rijsttaart hebben. Eén van de grootste klassiekers onder de taarten. Op familiefeestjes, bij de bomma op de koffie of op eender welke aangelegenheid met taarten, zal de rijsttaart zelden ontbreken. Vind ik dat erg? ABSOLUUT NIET! Ik vind deze taart zo geweldig lekker. Samen met de Limburgse knobbelkesvlaai, behoort het tot mijn grootste taart-favorieten, hmmm! …