-
Taart van witte chocolade- en aardbeimousse
Een prachtig taartje dit. Het oogt super mooi en niet alleen dat.. Het is ook echt gewoon super lekker. Ik ben best wel fan van zowel aardbeien als van witte chocolade en ook speculaas klinkt me als een klein gelukje in de oren. Daarom is deze taart écht iets voor mij en hopelijk ook voor jou? Het is wel een…
-
Chocoladebiscuits
Het is weer zondag bakdag en dan heb ik regelmatig een lekkertje voor jullie. Deze week heb ik het simpel gehouden met heerlijke chocoladekoekjes, gedipt in chocolade. Chocolate heaven dus. Ik hou het graag simpel met mijn bakseltjes. Ik ben niet zo voor de überspeciale taarten met duizend decoraties of ingewikkelde recepten. Ik hou van simpele cakes en lekkere koekjes.…
-
Zondag Bakdag: Amandel-ricottataart
Zondag bakdag! En ik heb een heerlijk stukje cake voor jullie. Amandel-ricottataart met drie hoofdingrediënten: Amandel, ricotta en vanille. Mmmm, klinkt lekker, hé? En dat was het ook. De cake heeft iets meer de structuur van kaastaart. Een beetje tussen een gewone cake en kaastaart in. Mmm, ik ben er nog van aan het nagenieten. Ik ben een echte zoetebek.…
-
Zondag Bakdag: Espresso-chocolade muffins
We zitten terug op schema. Time for some bakingggggg. Een tijdje terug maakte ik een koffie-chocolade cake. Hij leek veelbelovend en zag er supermooi uit, maar hij smaakte om één of andere reden naar volkorenbrood, maar dan wat zoeter. Het lief was even tactvol: ‘moet ik daar paté opsmeren?’. Ik bleef nog even ervan dooreten, te trots om te moeten…
-
Zondag Bakdag: Appelcake
Appelcake. Zowat de allereerste cake-ervaring van alle beginnende bakkers. Bij mij was dat toch zo. Simpel beginnen. Als je goede appeltjes hebt, kan er weinig mislopen. Het recept is ook simpel. 250-250-250-4-2.. Heb je hem? Je zal het seffens wel zien. Appelcake is ideaal voor als je graag een homemade gebakje wilt serveren ipv iets van de bakker en zeker…
-
Feestchocolade
Oooooh, het kerstmenu loopt met deze feestchocolade ten einde. Op kerstmis zelf. Goeie timing, hé. Zeker een leuke eerste poging, denk ik dan. Mijn eerste kerst als foodblogger. Challenging ;). Ik moet eerlijk zijn, elke dag een foodpost online krijgen is een héle uitdaging als je voltijds werkt en dagen maakt van 7-19u. Niet dat ik klaag, ik ben blij…
-
Speculaaskoekjes
De Sint was in het land en wat doen we dan? Dan eten we speculaas. Uiteraard. En wat doe ik dan? Dan bak ik speculaas. Ook uiteraard. De koekjes waren wel al een beetje in het kerst-thema, maar daar zitten we ook dichtbij dus dat is ook goed. Vorige zondag was Sinterklaas bij mijn zus gekomen. Zij heeft twee overdreven…
-
Chocolade-pecan muffins
Zondag bakdag. Gezellig. Een heerlijke geur door het huis. Van vanille, chocolade, honing, koffie,… Vandaag van chocolade, dat was wel al duidelijk waarschijnlijk. En noten. Ik eet heel graag noten. Ik eet ze uit het vuistje als tussendoortje, draai ze onder de granola, nuttig ze gezouten voor het aperitief en gebruik ze voor gebak. Zoals nu. Lekker lekker lekker. Met…
-
Zondag bakdag: Citroen-yoghurt cake
Wat een lekkere cake, deze citroen-yoghurt cake! Fluffy, smeuïg en zacht met een subtiele citroensmaak. Overgoten met een lekker citroenglazuur en afgewerkt met wat citroenzeste. Lekker, écht lekker (insert Limburgs accent). Het maanzaad dat in de cake zit, zorgt voor een extra leuke toets. Ik liet de cake aan de buren proeven – een extra checkske kan nooit kwaad –…
-
Crunchy Chocomousse
Crunchy chocomousse. Ik ben normaal gezien niet zo’n mega chocomousse fan. Als het me voorgeschoteld wordt, eet ik er graag van maar ik zal het niet snel zelf maken. De reden waarom ik het toch gedaan heb? Zero waste, baby! Deze chocomousse werd gemaakt van de leftovers van Pasen. De chocolade konijntjes moesten er allemaal aan geloven, willen of niet. Ik…