Zondag Bakdag: Fudgy Brownies
Hoi allemaal, een tijdje geleden maakte ik via mijn Instagram stories heerlijke brownies. Lekker fudgy, nog een beetje vochtig binnenin en goddelijk lekker. Chocolade, chocolade en nog eens chocolade. Té lekker!
Ik deelde ze snel uit aan de collega’s van husband want wat zijn ze een gevaar om in huis te hebben. Niet van af te blijven, van die lekkertjes. Ik at er meteen drie op en dacht: oké, rustig aan, Ginger. Deel ze maar uit voor je ze allemaal op hebt (oepsie).
Maar ze zijn dus een ideale treat en behoren tot de categorie ‘Ultiem Comfortfood’, vind ik persoonlijk. Ideaal om jezelf eens te verwennen of als traktatie op een feestje of je werk. Komt ie!
Benodigdheden:
220 g pure chocolade
50 g cacao
110 g boter
140 g patisseriebloem
1/2 tl bakpoeder
4 eieren
140 ml zonnebloemolie
250 g suiker
100 g donkerbruine suiker
snufje zout
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 170°C. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie.
Zeef ondertussen de bloem en voeg er het cacaopoeder, het bakpoeder en het zout aan toe. Meng in een aparte kom de eieren, olie, suiker en bruine suiker. Klop stevig los met de garde. Voeg er vervolgens de chocolade aan toe en meng goed met de garde. Voeg de droge ingrediënten toe en meng met een spatel tot één glad geheel.
Vet een vierkanten bakvorm in, leg eventueel een bakvel op de bodem (hierdoor kan je de brownie gemakkelijker uit de vorm halen) en giet het beslag in de vorm. Wiebel een klein beetje met de vorm zodat het beslag gelijk verdeeld is en zet 45 minuten in de oven.
Check vanaf 40 minuten ongeveer of het beslag goed is en zet steeds met vijf minuten bij als het beslag niet gaar lijkt te zijn. Je mes mag er vochtig maar niet vol beslag uitkomen.
Laat het absoluut, keihard smaken!
Liefs,
Laurence
3 Comments
Rosie
Zondag bakdag, vandaag gemaakt. Deze zijn om duimen en vingers af te likken 😋. En niet moeilijk om te maken. 10 a 15 minuutjes langer laten bakken in onze oven.
As Cooked By Ginger
Geweldig om te horen! Ze zijn zo smeuïg en gevaarlijk lekker 🙂
Pingback: