Chocolademuffins met stukjes witte chocolade
Heb ik overdreven met deze muffins? You tell me.. Chocolademuffins mét ook nog eens stukjes witte chocolade in. Eerder ‘chocolate heaven’ ja! Een mens mag zichzelf toch wel eens verwennen van tijd tot tijd, zeker? Ik vind alvast van wel en daarom besloot ik niet alleen de meest fluffy chocolademuffins te maken, maar ook nog eens stukjes witte chocolade toe te voegen. Wat een goed idee, al zeg ik het zelf.
Sinds mijn zwangerschap kan ik eerlijk zeggen dat ik van mijn suikerverslaving af ben. Ik kreeg in de helft van mijn zwangerschap te horen dat ik voorzichtig moest zijn met suiker. Nét geen diabetes. Dodged a bullet, maar ik was er wel erg van geschrokken. Ik? Altijd zo gezond? Bijna zwangerschapsdiabetes? HUH?! Dus drastisch was de beslissing: Even geen suiker meer, Ginger. Na een weekje tegen de cravings vechten, veel hoofdpijn en jup, een klein beetje agressie (IK WIL KOEKSKESSSSS EN WEL NU!), voelde ik me echt een stuk beter.
Na de zwangerschap was het risico op suikerziekte weer weg, maar ik wou niet dat al mijn moeite verloren ging. Als ik nu een koekje of chocolade eet, is dat omdat ik daarvoor KIES en niet omdat ik het MOET hebben. Wat een verademing. Ik voel me er echt goed bij. Ik eet dus zeker nog wel gebak, koekjes en chocolade, want ja, ik bak ook gewoon heel erg graag en wil het ook niet helemaal laten, omdat ik vind dat dat niet moet.
Bon, genoeg gezeurd? Ik heb het alvast niet gelaten mijn tanden in twee van deze gigantische chocolademuffins te zetten. Smullen!
Benodigdheden, voor 12 chocolademuffins:
175 g boter
150 g zwarte chocolade
200 g bruine suiker
50 g rietsuiker
4 eieren
100 g patisseriebloem
1 tl bakpoeder
2 grote el cacaopoeder
150 g witte chocolade (je hebt specifiek witte chocolade om mee te bakken)
Bereiding:
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Wanneer alles mooi samen versmolten is, doe je dit geheel in een grote mengkom. Voeg de bruine suiker en rietsuiker toe. Meng de eieren er één voor één onder en meng steeds met de garde. Zeef de bloem boven het geheel en voeg ook het cacaopoeder en bakpoeder toe. Meng alles tot één glad geheel.
Snijd de witte chocolade in stukjes en voeg deze toe aan het deeg.
Neem er de muffinplaat bij en doe de papiertjes erin. Giet het deeg erin tot aan de rand van de papiertjes.
Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Elke oven is anders! Prik dus even in de muffins om te zien of ze gaar zijn of niet. Zo niet, zet je ze nog even bij.
Laat volledig afkoelen en dan hmmmm, genieten van de heerlijke intense chocoladesmaak die deze muffin te bieden heeft.
Enjoy,
Laurence
Zin gekregen in chocolade? Dat snap ik! Check dan zeker ook mijn andere recepten met chocolade. Laat het watertanden beginnen in 3, 2, 1,…
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Chocolademuffins met stukjes witte chocolade
Ingrediënten
- 175 g boter
- 150 g pure chocolade
- 200 g bruine suiker
- 50 g rietsuiker
- 4 eieren
- 100 g patisseriebloem gezeefd
- 1 tl bakpoeder
- 2 el cacaopoeder
- 150 g witte chocolade grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de boter en chocolade au bain-marie en giet het vervolgens in een grote mengkom.
- Voeg de bruine en rietsuiker toe en klop los met de garde.
- Voeg één voor één de eieren toe en meng steeds tussendoor met de garde.
- Voeg de bloem, bakpoeder en cacaopoeder toe. Meng tot één glad geheel en voeg de witte chocolade toe.
- Verdeel muffinvormpjes over de muffinplaat en verdeel het beslag over de 12 vormpjes. Vul tot aan de rand.
- Bak 25 minuten en laat volledig afkoelen.
Notities
- Je hebt specifiek witte chocolade om mee te bakken. Er bestaan zakjes witte chocoladestukken (bvb Callebaut) die je kan gebruiken. Je kan ook gewone witte chocolade gebruiken, maar naar smaak en structuur verkies ik zelf de chocolade die specifiek voor het bakken bedoeld werd.
- Voor de zwarte chocolade kies je best voor de gewone pure om mee te bakken (bvb Côte d’Or). Wanneer je te bittere chocolade neemt, gaat je muffin ook wat straffer smaken en in dit recept verkies ik de standaard pure chocolade.
5 Comments
Anita
Waren erg overheerlijk, gaan ze vandaag weer maken!
As Cooked By Ginger
Super leuk! 🙂
Elke
Mijn kinderen zijn er dol op! Heerlijk zijn ze! Geweldig recept om ook de chocolade van sinterklaas en pasen te verwerken! Ik voegde dan wel wat minder suiker toe 😋
As Cooked By Ginger
Haha idd een heel goed idee om er restjes chocolade mee op te werken!
Pingback: