Zondag Bakdag: Brookies
Brookies? Huh? Jawel, het is géén typfout. Het is een verrukkelijk (maar echt ZO verrukkelijk) gebakje dat deels cookie, deels brownie is. Best of both worlds of wat zeg je daar? Klopt! Ik kon er met de beste wil van de wereld niet van afblijven. Oh jee, ik heb ze maar snel ingevroren zodat ze eindelijk uit mijn koelkast verdwenen waren. Ik kon niet kiezen welk deel ik het lekkerste vond, de brownie of de cookie, maar ik kwam er snel achter dat het gewoon de combinatie is die het hem doet. Ik kan er echt niet over zwijgen, dus ik zal maar snel het receptje met jullie delen!
Benodigdheden:
Voor de brownie-laag:
110 g pure chocolade
25 g cacaopoeder
55 g boter
70 g patisseriebloem
1/4 tl bakpoeder
2 eieren
70 ml zonnebloemolie
125 g suiker
50 g donkerbruine suiker
snuf zout
Voor de cookie-laag:
115 g boter
60 g suiker
120 g lichtbruine suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1/2 tl natriumbicarbonaat
snuf zout
250 g patisseriebloem
4 repen pure chocolade
Optioneel: handvol chocolate chips
Bereiding:
Voor de brownie-laag:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie. Zeef ondertussen de bloem en voeg er het cacaopoeder, bakpoeder en het zout aan toe. Meng in een aparte kom de zonnebloemolie, eieren en de verschillende suikers. Giet er de gesmolten chocolade bij en meng goed met de garde. Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe en spatel deze eronder. Zet het deeg apart.
Voor de cookie-laag:
Klop de boter, suiker en vanillesuiker op met de elektrische garde of in de keukenmachine. Voeg er het ei aan toe en vervolgens het natriumbicarbonaat en het zout. Meng en zeef de bloem boven het geheel. Kneed tot een egaal deeg. Hak de repen chocolade grof en voeg deze toe aan het deeg. Meng nog een laatste keer goed door.
Voor de samenstelling:
Vet een vierkanten bakvorm van 23×23 cm in – leg eventueel een vel bakpapier op de bodem – en stort er het cookiebeslag in. Druk goed aan met je handen en verdeel gelijkmatig. Giet daarover het browniedeeg en schud lichtjes met de vorm om het beslag gelijk te verdelen. Strooi eventueel wat chocolate chips over de brownie.
Bak 35-40 minuten, laat volledig afkoelen en snijd nadien in vierkantjes.
Verrukkelijk lekker, ik beloof het!
Laurence
2 Comments
Dominique
Amai te lekker. Mijn dochter heeft ondergewicht. Hier heeft ze van gesmuld. Die zullen regelmatig gemaakt worden. Zonder in de diepvries te belanden
As Cooked By Ginger
Super fijn om te horen! 🙂
Bedankt voor je leuke reactie.
Groetjes,
Laurence