Zondag Bakdag: Nutellakoekjes
Nutella moet denk ik één van die producten zijn die wereldwijd door iedereen gesmaakt worden. Ik ken letterlijk niemand die geen Nutella lust. En anders: vriend af. Je moet goed gek zijn om deze choco niet te lusten. Het liefst van al eet ik het met een toast waar ik de choco meteen opsmeer zodat deze nog een beetje kan smelten op mijn warme toast. Ik smeer er dan de dikst mogelijke laag op, die varieert naargelang mijn gezelschap. Ben ik alleen, met mijn man of mijn broer, zus, ouders, dan geneer ik me absoluut niet en gaat er de dikste laag overheen. Ben ik op één of ander ontbijt waar ik mijn manieren op zijn minst een beetje moet houden, dan hou ik het bescheiden, en smeer ik de laag zo dik als sociaal aanvaardbaar is.
Met deze koekjes kan je je Nutella-dreams wel vervullen. Ze bestaan grotendeels uit Nutella én om zot te doen, leggen we in het midden van de koekjes nog eens een toefje. Laten we even kijken hoe dat verloopt.
Benodigdheden, voor ongeveer 8 koekjes:
130 g Nutella (of de lactosevrije variant, het is geen Nutella, maar zeker wel lekker)
100 g suiker
130 g speltbloem (of bloem naar keuze)
1 ei
Afwerking: de pot choco bij de hand houden.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en voeg er de rest van de ingrediënten aan toe. Meng tot een vast deeg. Verdeel het deeg in ongeveer 8 hoopjes waar je balletjes van rolt. Neem een balletje in je hand en druk het plat. Doe iets minder dan een halve theelepel choco in het midden van het koekje en plooi het dan dicht om het opnieuw in een balletje te rollen. Leg op de bakplaat en druk wat plat. Doe dit met alle koekjes. De extra choco in het midden zal ervoor zorgen dat de kern van je koekje zacht is. Daartegenover is de buitenkant hard. De ideale combinatie, een hard koekje met een zachte kern.
Bak de koekjes 8-10 minuten en laat volledig afkoelen.
Smullen maar!
5 Comments
shy_lifestyle
Oh nee! Ik ben allergisch aan hazelnoten, maar ik wil de koekjes alsnog maken. Zou pindakaas een leuke variant zijn? Hartjes xxxx!
As Cooked by Ginger
Ohh zo spijtig! Dan zou ik inderdaad pindakaas gebruiken. Je kan er altijd wat chocolade onder smelten op het vuur, dan heb je toch nog de chocolade erin 😉
shy_lifestyle
Chocolade is altijd goed 😉
esteafan
Deze zien er echt overheerlijk uit & staan zeker op mijn lijstje om ze eens te maken! 😍🙈
As Cooked by Ginger
Geweldig!! Ze zijn zo snel gemaakt 😉 weinig werk en lekker! 😊