Koekjes

Vanillekoekjes

Vanillekoekjes. Ik ben zot van zandkoekjes. Ben ik altijd geweest en dat zal altijd zo blijven. Gewoon de geur al waar je hele huis mee gevuld wordt, hmmm! Je kan er trouwens alle kanten mee op. Je kan ze pimpen door de helft van het koekje in chocolade te dippen of er ‘chocolate chips’ doorheen te draaien of er gesmolten chocolade over te drizzelen. Ze zijn simpel om te maken en oh zo heerlijk!

Trakteren kan je leren!

Als je wilt trakteren op je werk of op school of je gaat naar een feestje, dan zijn deze gemakkelijk te maken en ze worden gesmaakt door iedereen. Ze zijn ook ideaal om mee te trakteren op een verjaardagsfeestje van de kleinsten onder ons. Een kidsproof koekje!

Wat heb je nodig?

  • Patisseriebloem: De basis van elk koekje
  • Boter
  • Suiker
  • Vanillesuiker: Is een must, vind ik persoonlijk
  • Optioneel: Chocolate chips of gesmolten chocolade voor de afwerking

Wat moet je doen?

Je oven voorverwarmen en dan erin vliegen. Zorg ervoor dat je bloem gezeefd is voor het beste resultaat. Meng de suiker en vanillesuiker eronder en ten slotte de boter. Kneed deze met je handen onder de droge ingrediënten tot je een stevige deegbal kan vormen.

Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, kneed het deeg dan in de keukenmachine.

Het deeg mag je vervolgens uitrollen. Steek er met je favoriete vorm koekjes uit en leg ze op een vel bakpapier op de bakplaat.

Bakken, volledig afkoelen, eventueel afwerken met gesmolten chocolade (zie tips) en: Genieten!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Chocolate chips: Wil je graag chocolate chips toevoegen aan je deeg. Voeg die dan toe wanneer je boter bijna onder de bloem gemengd is, maar het deeg nog niet helemaal stevig is.
  • Gesmolten chocolade: Wanneer de koekjes afgekoeld zijn kan je ze afwerken met gesmolten chocolade. Smelt pure chocolade au bain-marie en dip de koekjes er tot de helft in. Leg ze op een vel bakpapier en laat opstijven of druppel wat gesmolten chocolade over de koekjes en laat opstijven.
  • Op voorhand maken: Je kan het deeg op voorhand maken en in de koelkast bewaren. Het bewaart 2 dagen in de koelkast. Laat het even op temperatuur komen vooraleer je het deeg begint uit te rollen. Kneed eventueel met je handen om het deeg wat te verwarmen zodat het makkelijker uitrolt.
  • Bewaren: De koekjes blijven vier dagen goed in een afgesloten doos.

More cookies? No problem! Check zeker ook eens deze toppertjes.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Vanillekoekjes

As Cooked By Ginger
Heerlijke, boterachtige vanillekoekjes. Zo simpel maar oh zo lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 12 minuten
Totale tijd 17 minuten
Gang Gebak
Keuken Belgisch
Porties 20 vanillekoekjes

Ingrediënten
  

  • 225 g patisseriebloem gezeefd
  • 125 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem, suiker en vanillesuiker.
  • Kneed de boter eronder met je handen of kneed het deeg in de keukenmachine. Kneed tot je een stevige deegbal hebt.
  • Bebloem je werkvlak en rol het deeg uit tot een dikte van ong. 1 à 1,5 cm.
  • Steek er me je favoriete vorm koekjes uit, ongeveer 20 koekjes.
  • Leg ze op een vel bakpapier op de koude bakplaat en bak 12-13 minuten of totdat de randjes lichtjes goudbruin zijn.
  • Laat volledig afkoelen en eet op!
Trefwoord Koekjes, Vanille

One Comment

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept