Hazelnootwafels
Hmmm, deze hazelnootwafels zijn everything you never knew you needed. Simpele, gemakkelijk te maken wafels obv hazelnoot. Een noot die steevast een krachtige smaak aan je gebak geeft. En dat is hier zeker niet anders!
Een vleugje nostalgie
Wafels, ik ben er zot van. Ze doen me steevast terug denken aan momenten bij mijn oma, die de lekkerste wafels kon bakken. Eerst vechten om wie de kom mocht uitlikken (geef toe, wafeldeeg is veruit het beste deeg om de kom van leeg te eten) om dan met zijn allen te genieten van een lekkere vanillewafel. Ik kon nogal eens stiekem gaan voor de ’tsjoepkes’ van de wafels waardoor er soms veel wafels overbleven, maar allemaal met de topjes er van af gegeten. Kun je me ongelijk geven? De topjes zijn het beste deel van de wafel! #sorrynotsorry
Zùsto, een alternatief voor suiker
Terug naar onze hazelnootwafels. Vanillewafels blijven uiteraard geweldig lekker, maar deze hazelnootwafels gaan de competitie aan en blijken een waardige tegenstander te zijn. Het is ook een dikke plus dat ze gemaakt zijn met de suikervervanger Zùsto, een alternatieve zoetstof die je 1-1 met suiker kan vervangen. Hierdoor moet je niet prutsen met het recept en kan het gewoon hetzelfde blijven, maar gebruik je in plaats van suiker evenveel Zùsto. Gemakkelijker kan niet!
Zùsto bestaat uit een combinatie van specifieke voedingsvezels (voor antwoord op al je vragen, klik hier), het is bijzonder laag aan suiker en zal dus niet die invloed op je bloedsuikerspiegel hebben als gewone suiker. Het bevat bovendien véél minder calorieën (niet dat ik pro calorieën tellen ben, maar ik vind het wel interessante informatie) en is geschikt voor diabetici. Iedereen kan dus lekker meegenieten, vandaag. Zullen we?
Benodigdheden, voor 14 hazelnootwafels:
200 g patisseriebloem
100 g hazelnootmeel
1 tl bakpoeder
70 g Zùsto
100 g gesmolten boter, afgekoeld tot kamertemperatuur
280 ml melk (naar keuze)
2 tl vanilleextract
3 eieren
Bereiding:
Meng de Zùsto met de eieren en klop stevig los met de garde. Voeg de vanille en melk toe en meng nog eens goed. Giet de boter erbij en meng deze eronder. Vervolgens mag de bloem, hazelnootmeel en bakpoeder bij het beslag.
Meng en laat rusten terwijl je je wafelijzer verhit. Gebruik ongeveer een halve pollepel per wafel en bak steeds een 4-tal minuten. Laat afkoelen op een rooster en serveer!
Tips:
- Hazelnootmeel kan je in verschillende winkels kopen. Vind je het toch niet? Dan kan je het zelf maken met gewone of geroosterde hazelnoten. De geroosterde gaan het meeste smaak geven.
- Zùsto kan klonteren wanneer je het meteen mengt met (warme) boter. Je kan het dus wel 1-1 vervangen met suiker, maar je kan niet altijd dezelfde werkwijze gebruiken. Door wat stappen om te wisselen en dit slim te doen, krijg je dat gemakkelijk opgelost!
- Voel je vrij om zaken zoals chocolate chips, bosbessen, maanzaad,.. toe te voegen aan je beslag. Kaneel, een snufje kardemom. Noem maar op! Met dit recept heb je een goede basis.
- Zijn je wafels wat slap geworden en heb je dat niet zo graag (er zijn voor- en tegenstanders van zachte wafels)? Dan kan je ze altijd een half minuutje tot een minuut in de broodrooster steken. Nadien zijn ze terug lekker krokant.
Laat de wafeltjes smaken!
X
Laurence
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Deze wafels zijn toppertjes! Maar als je toch nog op zoek zou zijn naar iets anders, kijk dan zeker eens naar deze havermoutwafels, deze vanillewafeltjes met chocolade en amandelen of deze appel-kaneelwafels. Eerder benieuwd naar wat voor lekkers ik nog zo allemaal op tafel tover of zin in een kijkje achter de schermen? Volg dan gezellig mee via mijn Instagramkanaal @ascookedbyginger
Hazelnootwafels
Ingrediënten
- 70 g Zùsto
- 3 eieren
- 280 ml melk
- 2 tl vanilleextract
- 100 g boter gesmolten en afgekoeld
- 100 g hazelnootmeel
- 200 g patisseriebloem of speltmeel
- 1 tl bakpoeder
Instructies
- Meng de Zùsto met de eieren. Klop stevig los met de garde.
- Voeg de melk en het vanilleextract toe. Meng en giet de gesmolten boter erbij. Meng tot één geheel.
- Voeg de patisseriebloem, hazelnootmeel en bakpoeder toe en meng tot een glad beslag. Laat rusten en verhit je wafelijzer.
- Gebruik ongeveer 1/2 pollepel per wafel en bak 4 minuten.
- Laat afkoelen op een rooster en serveer.
One Comment
Pingback: