Bananenbrood met pindakaas
Hmm, bananenbrood met pindakaas. Klinkt dat niet lekker? Bananenbrood is ondertussen een echte klassieker geworden. Iedereen maakt het en zet het in als lekker tussendoortje voor jong en oud.
Ik experimenteer er graag mee. Dat gaat nogal vanzelf aangezien hier altijd wel ergens bananen rondslingeren die hun beste tijd gehad hebben. Je kent dat wel. De kindjes willen plots super veel bananen eten en wanneer je er dan veel koopt, hebben ze er opeens genoeg van en willen ze toch liever appels eten.
Ernstig overrijpe bananen, het is zoiets waaraan je een huis waar kleine kinderen in rondlopen kan herkennen. Samen met half opgegeten boterhammen, tekeningen op de muren, sokken onder de zetel, wc borstels die bovenop de kast staan,.. Teveel om op te noemen. Dus, terug naar ons bananenbrood met pindakaas.
Als er iets is dat ik graag eet en waar ik super graag mee experimenteer, dan is het pindakaas. Ik ben zo’n grote fan van pindakaas. Dat kan ik je niet uitleggen. Dus ik toon het je graag met dit lekker gebak. Smullen!
Benodigdheden:
300 g overrijpe bananen
200 g speltbloem
50 g amandelmeel
1 tl bakpoeder
1 tl baking soda
5 el ahornsiroop
3 eieren
150 g pindakaas
50 g pecannoten, grof gehakt
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork. Voeg er de eieren, ahornsiroop en pindakaas aan toe. Meng heel goed met de garde. Zeef er de bloem boven en voeg het amandelmeel en het bakpoeder en baking soda toe. Meng alles met de garde tot een mooi geheel. Stort het beslag in een ingevette broodvorm.
Strooi de pecannoten over het brood. Druk het er een beetje in zodat het er na het bakken niet terug af valt. Leg een vel bakpapier over het gebak en zet 40 minuten in de oven. Haal nadien het bakpapier er weer af en bak nog eens 30 minuten. Prik er even in om te zien of het gaar is en laat het dan volledig afkoelen voor je er van eet.
Tips:
- Je zal zien dat de ‘draadjes’ van de banaan die in het brood verwerkt zitten donker geworden zijn na het bakken. Dit is heel erg normaal, aangezien we baking soda gebruikt hebben in het brood. Het is gewone een normale reactie tussen de banaan en de baking soda. No worries!
- Je kan dit perfect eten als ontbijt met wat boter of pindakaas erbij, maar het is uiteraard ook super lekker als tussendoortje. Helemaal kidsproof! De kindjes zullen er zeker van smullen.
- We leggen het vel bakpapier op het brood om te voorkomen dat de noten zouden aanbranden voordat het brood helemaal gaar is.
- Dit bananenbrood kan je drie dagen bewaren en je kan het perfect invriezen in een afgesloten zakje. Dan blijft het zo’n 3 maanden goed ongeveer.
Geniet ervan!
Laurence
Kan je geen genoeg krijgen van bananenbrood? Check dan zeker eens mijn bananenbrood met walnoten. Al denk ik dat deze simpele bananenmuffins dan ook zeker je ding zullen zijn. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor mijn dagelijkse kookavonturen.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Bananenbrood met pindakaas
Equipment
- Oven
- Langwerpige bakvorm
Ingrediënten
- 300 g overrijpe bananen
- 3 eieren
- 5 el ahornsiroop
- 150 g pindakaas
- 200 g speltbloem patisseriebloem kan ook
- 50 g amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl baking soda
- 50 g pecannoten grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork. Voeg er vervolgens de eieren, ahornsiroop en pindakaas aan toe. Meng glad met een garde.
- Zeef de bloem boven het geheel en voeg ook het amandelmeel, bakpoeder en baking soda toe. Meng tot één geheel.
- Vet een langwerpige bakvorm in. Leg er eventueel een vel bakpapier in en doe het beslag in de vorm.
- Strooi er de pecannoten over en druk ze er lichtjes in.
- Leg een vel bakpapier over het bananenbrood en bak 40 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 30 minuten.
- Laat volledig afkoelen en serveer.
10 Comments
Stephanie
Goeiemorgen, ik maakte deze morgen het bananenbrood zoals beschreven.
Maar ik heb een heel andere structuur… Het lijkt eerder op broodpudding.
Enig idee hoe dit komt?
As Cooked By Ginger
Hoi,
Hmm, zou het kunnen dat je beslag wat te vochtig was/te veel ei misschien?
Ik zou anders niet meteen weten hoe dit komt!
Groetjes,
Laurence
Jennifer
Hoe laat je zoiets volledig afkoelen voordat je ervan eet…? 😅
Superlekker!
As Cooked By Ginger
Hahaha, een beetje snoepen als het nog warm is, is toegelaten! 😀
Laat het smaken,
Laurence
Valerie
HEERLIJK! Ik verving pecannoten door pure chocoladedruppels 🤤
As Cooked By Ginger
Hmmm klinkt heerlijk!
Chocolade en pindakaas = hemels 🙂
Sandra
Dit recept pas vorige week ontdekt maar hoe heerlijk is dit bananenbrood! Ik maakte al eerder bananenbrood maar dit is het eenvoudigste en lekkerste recept tot nu toe. Snel klaar en de pecannoten zijn hier echt heerlijk bij!
Hier volstaat het wel om het enkel 40 minuten in de oven te laten, die andere 30 minuten zijn hier niet nodig maar dat zorgt er alleen maar voor dat er nog sneller gesmuld kan worden :D.
Ook de kindjes vinden het heerlijk dus dat is mooi meegenomen!
As Cooked By Ginger
Wat een fijne reactie! Dankjewel 🙂 Vind het zelf ook een toppertje.
Boeiend te horen dat de baktijd bij jou zo anders is. Kan inderdaad met verschil in oven, bakvorm etc te maken hebben.
Handig om te weten 🙂 Groetjes!
Pingback:
Pingback: