Cake & Taart,  Fruit,  Ontbijt,  Snacks

Bananenbrood met pindakaas

Hmm, bananenbrood met pindakaas. Klinkt dat niet lekker? Bananenbrood is ondertussen een echte klassieker geworden. Iedereen maakt het en zet het in als lekker tussendoortje voor jong en oud.

Ik experimenteer er graag mee. Dat gaat nogal vanzelf aangezien hier altijd wel ergens bananen rondslingeren die hun beste tijd gehad hebben. Je kent dat wel. De kindjes willen plots super veel bananen eten en wanneer je er dan veel koopt, hebben ze er opeens genoeg van en willen ze toch liever appels eten.

Ernstig overrijpe bananen, het is zoiets waaraan je een huis waar kleine kinderen in rondlopen kan herkennen. Samen met half opgegeten boterhammen, tekeningen op de muren, sokken onder de zetel, wc borstels die bovenop de kast staan,.. Teveel om op te noemen. Dus, terug naar ons bananenbrood met pindakaas.

Als er iets is dat ik graag eet en waar ik super graag mee experimenteer, dan is het pindakaas. Ik ben zo’n grote fan van pindakaas. Dat kan ik je niet uitleggen. Dus ik toon het je graag met dit lekker gebak. Smullen!

Benodigdheden:

300 g overrijpe bananen

200 g speltbloem

50 g amandelmeel

1 tl bakpoeder

1 tl baking soda

5 el ahornsiroop

3 eieren

150 g pindakaas

50 g pecannoten, grof gehakt

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160°C. Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork. Voeg er de eieren, ahornsiroop en pindakaas aan toe. Meng heel goed met de garde. Zeef er de bloem boven en voeg het amandelmeel en het bakpoeder en baking soda toe. Meng alles met de garde tot een mooi geheel. Stort het beslag in een ingevette broodvorm.

Strooi de pecannoten over het brood. Druk het er een beetje in zodat het er na het bakken niet terug af valt. Leg een vel bakpapier over het gebak en zet 40 minuten in de oven. Haal nadien het bakpapier er weer af en bak nog eens 30 minuten. Prik er even in om te zien of het gaar is en laat het dan volledig afkoelen voor je er van eet.

Tips:

  • Je zal zien dat de ‘draadjes’ van de banaan die in het brood verwerkt zitten donker geworden zijn na het bakken. Dit is heel erg normaal, aangezien we baking soda gebruikt hebben in het brood. Het is gewone een normale reactie tussen de banaan en de baking soda. No worries!
  • Je kan dit perfect eten als ontbijt met wat boter of pindakaas erbij, maar het is uiteraard ook super lekker als tussendoortje. Helemaal kidsproof! De kindjes zullen er zeker van smullen.
  • We leggen het vel bakpapier op het brood om te voorkomen dat de noten zouden aanbranden voordat het brood helemaal gaar is.
  • Dit bananenbrood kan je drie dagen bewaren en je kan het perfect invriezen in een afgesloten zakje. Dan blijft het zo’n 3 maanden goed ongeveer.

Geniet ervan!

Laurence

Kan je geen genoeg krijgen van bananenbrood? Check dan zeker eens mijn bananenbrood met walnoten. Al denk ik dat deze simpele bananenmuffins dan ook zeker je ding zullen zijn. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor mijn dagelijkse kookavonturen.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Bananenbrood met pindakaas

As Cooked By Ginger
Heerlijk fluffy bananenbrood met pindakaas. Ideaal als gemakkelijk ontbijtje of als lekker tussendoortje. Ook de kids zullen fan zijn!
Totale tijd 2 uur
Gang Gebak, Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 1 bananenbrood

Equipment

  • Oven
  • Langwerpige bakvorm

Ingrediënten
  

  • 300 g overrijpe bananen
  • 3 eieren
  • 5 el ahornsiroop
  • 150 g pindakaas
  • 200 g speltbloem patisseriebloem kan ook
  • 50 g amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 50 g pecannoten grof gehakt

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork. Voeg er vervolgens de eieren, ahornsiroop en pindakaas aan toe. Meng glad met een garde.
  • Zeef de bloem boven het geheel en voeg ook het amandelmeel, bakpoeder en baking soda toe. Meng tot één geheel.
  • Vet een langwerpige bakvorm in. Leg er eventueel een vel bakpapier in en doe het beslag in de vorm.
  • Strooi er de pecannoten over en druk ze er lichtjes in.
  • Leg een vel bakpapier over het bananenbrood en bak 40 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 30 minuten.
  • Laat volledig afkoelen en serveer.
Trefwoord Banaan

10 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept