Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Bananenbrood met pindakaas
As Cooked By Ginger
Heerlijk fluffy bananenbrood met pindakaas. Ideaal als gemakkelijk ontbijtje of als lekker tussendoortje. Ook de kids zullen fan zijn!
Recept afdrukken
Pin recept
Totale tijd
2
uur
uur
Gang
Gebak, Ontbijt, Snack
Keuken
Belgisch
Porties
1
bananenbrood
Equipment
Oven
Langwerpige bakvorm
Ingrediënten
300
g
overrijpe bananen
3
eieren
5
el
ahornsiroop
150
g
pindakaas
200
g
speltbloem
patisseriebloem kan ook
50
g
amandelmeel
1
tl
bakpoeder
1
tl
baking soda
50
g
pecannoten
grof gehakt
Instructies
Verwarm de oven voor op 160°C.
Plet de bananen zo glad mogelijk met een vork. Voeg er vervolgens de eieren, ahornsiroop en pindakaas aan toe. Meng glad met een garde.
Zeef de bloem boven het geheel en voeg ook het amandelmeel, bakpoeder en baking soda toe. Meng tot één geheel.
Vet een langwerpige bakvorm in. Leg er eventueel een vel bakpapier in en doe het beslag in de vorm.
Strooi er de pecannoten over en druk ze er lichtjes in.
Leg een vel bakpapier over het bananenbrood en bak 40 minuten. Verwijder het bakpapier en bak nog eens 30 minuten.
Laat volledig afkoelen en serveer.
Trefwoord
Banaan