• Aperitief

    Geroosterde paprikahummus

    Ik denk dat we ondertussen zo naderhand allemaal een moord doen voor hummus. Het is razend populair en ik snap helemaal waarom. Het is gewoon zo lekker! Meer nog, je kan het op duizend-en-één verschillende manieren maken. Je hebt je basisrecept en dan kieper je er bij waar je zin in hebt. Geweldig, toch? Aangezien ik enorm veel houd van…

  • Aperitief

    Walnotenpesto

    Dit gerechtje gaf ik al eens in de rapte prijs toen ik de foodprocessor van Kitchen Aid mocht testen. Deze walnotenpesto is nu eens wat we multifunctioneel noemen. Je kan het als aperitief serveren met wat broodstokjes bij, maar je kan het ook tussen je panini of toast smeren met wat parmaham, kerstomaatjes, noten en parmezaan of mozzarella. Of, en…

  • Aperitief

    Spiesje van feta, sinaasappel en coppa

    Aperitieven, wij Belgen doen het gewoon super graag. Ik vind het alvast één van de leukste dingen die er bestaan. Op een mooie, warme dag met het avondzonnetje op je gezicht een flesje opendoen, vergezeld van lekkere hapjes. Toegegeven, ik trek vaak iets te gemakkelijk die zak zoutchips open die ik altijd in huis heb liggen (guilty!), maar omdat we…

  • Aperitief

    Komkommerrolletjes met makreel

    Zijn ze niet prachtig? Ik vind ze zo mooi! Bijna te mooi om op te eten. Bij-na! Want ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg lekker. Voor het Moederdag-etentje vroeg de familie me om een aperitiefhapje te maken. ‘Natuurlijk, geen probleem’. Deze stonden al een tijdje op mijn to-do lijstje, dus dit was de perfecte gelegenheid om ze…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Aperitief: Nachos met gekruide scampi

    Alweer een toppertje van een aperitief. Ook deze was een onderdeel van mijn aperitief bij nieuwjaar en opnieuw erg lekker. Nieuwjaar is een echt aperitief-festijn. Toch? Op het gemakje hapje na hapje na hapje na hapje binnenspelen. Zalig! Belangrijk is er voor te zorgen dat je wel veel hapjes kan eten, maar niet het gevoel hebt dat je helemaal vol…

  • Aperitief

    Aperitief: Rauwe zalm met soja, sesam en zeekraal

    Ho hooo, dit is écht god-de-lijk! Het moet zo ongeveer één van de simpelste hapjes ooit zijn om te maken, maar het is zo lekker. Dit hapje vormde een onderdeel van mijn nieuwjaarsmenu, dat over het algemeen zeer geslaagd was, maar dit gerechtje stond wel bovenaan het lijstje van toppers. Gewoon simpel en puur, maar oh zo heerlijk. Dat is…

  • Aperitief,  Lunch,  Voor- of bijgerecht

    Spring Rolls

    De Spring Rolls,… Ik denk dat iedereen ze wel zal kennen. Het komt erop neer dat het gezonde loempia’s zijn. Ze worden met rijstvellen gemaakt, ze zijn niet gefrituurd en ze zijn heel lekker. In principe kan je er tussen rollen wat je zelf maar wilt, maar er zijn wel zo’n beetje ongeschreven regels rond wat er in kan, al…

  • Aperitief

    Aperitief: Aardbei-geitenkaashapje

    Bestaat er een betere combinatie dan aardbei en geitenkaas? Ok, misschien frietjes en mayonaise of een hotdog en bicky-ajuintjes of avocado en toast of guacamole en nacho’s of jonge kaas en augurk of wortelsticks en hummus of rosbief en kroketjes of yoghurt en granola of een pannenkoek en suiker of koffie en chocolade of nutella en brood of,… Zo kan…