- 
Kerstdiner: Hapje van knolselder en gorgonzolaJoepie! Vandaag gaan we van start met het kerstmenu à la Ginger. Deze hele week is het helemaal kerst op de blog. We beginnen met een hapje en een voorgerecht om dan verder te gaan met enkele bijgerechten en het hoofdgerecht. Afsluiten doen we uiteraard met het dessert, want dat kan gewoon niet ontbreken. Ik hou zo ongelooflijk veel van… 
- 
Geroosterde paprikahummusIk denk dat we ondertussen zo naderhand allemaal een moord doen voor hummus. Het is razend populair en ik snap helemaal waarom. Het is gewoon zo lekker! Meer nog, je kan het op duizend-en-één verschillende manieren maken. Je hebt je basisrecept en dan kieper je er bij waar je zin in hebt. Geweldig, toch? Aangezien ik enorm veel houd van… 
- 
WalnotenpestoDit gerechtje gaf ik al eens in de rapte prijs toen ik de foodprocessor van Kitchen Aid mocht testen. Deze walnotenpesto is nu eens wat we multifunctioneel noemen. Je kan het als aperitief serveren met wat broodstokjes bij, maar je kan het ook tussen je panini of toast smeren met wat parmaham, kerstomaatjes, noten en parmezaan of mozzarella. Of, en… 
- 
Spiesje van feta, sinaasappel en coppaAperitieven, wij Belgen doen het gewoon super graag. Ik vind het alvast één van de leukste dingen die er bestaan. Op een mooie, warme dag met het avondzonnetje op je gezicht een flesje opendoen, vergezeld van lekkere hapjes. Toegegeven, ik trek vaak iets te gemakkelijk die zak zoutchips open die ik altijd in huis heb liggen (guilty!), maar omdat we… 
- 
Komkommerrolletjes met makreelZijn ze niet prachtig? Ik vind ze zo mooi! Bijna te mooi om op te eten. Bij-na! Want ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg lekker. Voor het Moederdag-etentje vroeg de familie me om een aperitiefhapje te maken. ‘Natuurlijk, geen probleem’. Deze stonden al een tijdje op mijn to-do lijstje, dus dit was de perfecte gelegenheid om ze… 
- 
Aperitief: Nachos met gekruide scampiAlweer een toppertje van een aperitief. Ook deze was een onderdeel van mijn aperitief bij nieuwjaar en opnieuw erg lekker. Nieuwjaar is een echt aperitief-festijn. Toch? Op het gemakje hapje na hapje na hapje na hapje binnenspelen. Zalig! Belangrijk is er voor te zorgen dat je wel veel hapjes kan eten, maar niet het gevoel hebt dat je helemaal vol… 
- 
Aperitief: Rauwe zalm met soja, sesam en zeekraalHo hooo, dit is écht god-de-lijk! Het moet zo ongeveer één van de simpelste hapjes ooit zijn om te maken, maar het is zo lekker. Dit hapje vormde een onderdeel van mijn nieuwjaarsmenu, dat over het algemeen zeer geslaagd was, maar dit gerechtje stond wel bovenaan het lijstje van toppers. Gewoon simpel en puur, maar oh zo heerlijk. Dat is… 
- 
Scampi in yoghurt met kroepoekEen aperitiefhapje om U tegen te zeggen deze scampi in yoghurt met kroepoek. Stevig gekruide scampi, met een lepeltje yoghurt, geserveerd met tomaat, rucola en kroepoek. Te lekker, echt! Een heerlijk hapje als je het mij vraagt. Just hear those sleigh bells jingling, ring tingle tingling too Je raadt al waar ik naartoe ga, hé 🙂 KERST! Koken voor je… 
- 
Quinoa met pompoen en boschampignonsQuinoa met pompoen en boschampignons. Mijn allereerste kerstpost van het jaar en wat maakt dat me gelukkig! December en de aanloop naar de feestdagen moet zowat de gezelligste tijd van het jaar zijn. Ja, het is koud, maar de straten hangen vol met kerstversiering, de kerstboom staat in ieders huis, de kaarsjes gaan overal aan, je kan iedereen verwennen met… 
- 
Spring RollsDe Spring Rolls,… Ik denk dat iedereen ze wel zal kennen. Het komt erop neer dat het gezonde loempia’s zijn. Ze worden met rijstvellen gemaakt, ze zijn niet gefrituurd en ze zijn heel lekker. In principe kan je er tussen rollen wat je zelf maar wilt, maar er zijn wel zo’n beetje ongeschreven regels rond wat er in kan, al… 
 
			 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	 
	