• Aperitief,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Kerstmenu – Hapje: Tartaar van coquilles met pompelmoes en coppa

    Hapje 1, de spinazie hummus, is de revue al gepasseerd. Een ideale knabbel om je gasten bezig te houden terwijl je je volgend hapje maakt: deze tartaar van coquilles. LEKKER! Ik ben verzot op zeevruchten. Garnaaltjes, kreeft, scampi, krab en… Coquilles! Rauw smaken ze best wel anders dan gebakken, allebei lekker, maar wel heel anders. Wanneer je met rauwe producten…

  • Snacks,  Tips & Tricks

    Mijn 10 favoriete gezonde snacks

    Snacks… het blijft een eeuwige strijd vind ik persoonlijk. Ik hou ervan maar durf al eens ongezond te snacken. We kunnen het eigenlijk wel een haat-liefde verhouding noemen. Ik snack super graag, maar soms wil ik gewoon een zakje paprikachips verslinden in plaats van een wortel of wil ik een kinderbueno en geen ongesuikerd yoghurtje. Soms wil ik taart, donuts,…

  • Lunch,  Soep,  Tips & Tricks

    Lekker lunchen: Instant noedelsoep

    Zo af en toe vraag ik eens aan jullie wat jullie graag nog willen zien verschijnen op de blog. Eén van de antwoorden was een gemakkelijke, gezonde en lekkere lunch voor op het werk. Zo gezegd, zo gedaan. Het is te zeggen, zo gezegd… even heel wat geduld hebben en dan zo gedaan 😉 Ik sla al jullie tips en…

  • Maar dat is tof!

    Het is ‘Wereldgezondheidsdag’ vandaag!

    Het is vandaag ‘Wereldgezondheidsdag’, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarbij er aandacht gevraagd wordt voor ziektes en gezondheid in de wereld. In landen waar er veel armoede is, beperkt onderwijs, afwezigheid van goede zorg en een onvoldoende uitgewerkt gezondheidsbeleid komen bepaalde ziektes en gezondheidsproblemen vaker voor. Vandaag wordt daar even extra bij stilgestaan. Ook Delhaize staat hier bij stil…

  • Feestdagen,  Vis

    Skrei met risotto van waterkers en tomatencoulis

    Toen ik zei tegen mijn man dat ik nog skrei moest gaan halen in de Delhaize, liep hij meteen richting de groenten toen we binnenkwamen. ‘Is dat geen soort prei?’ Ik sleurde hem meteen maar richting visafdeling om hem te tonen wat het daadwerkelijk is. Een lekker stukje vis dus. Een echt seizoensproduct en ook wel ‘love fish’ genoemd, want…

  • Maar dat is tof!,  Voor- of bijgerecht

    En plots sta je in Delhaize Magazine

    Zoals jullie weten ben ik ondertussen al bijna een half jaartje ambassadrice van Delhaize en dat heeft natuurlijk zo zijn voordelen. Mogen proeven van nieuwe en lekkere producten, bijleren over hun visie op voeding, naar leuke events gaan (lees: dagje Knokke met het team, als eerste de nieuwe meeneemmaaltijden van Pascale Naessens mogen gaan proeven,..) én, de buitengewone kans krijgen…

  • Maar dat is tof!

    Top 10 recepten van 2017

    Gelukkig nieuwjaar iedereen! Jullie weten ondertussen dat ik wel van een leuk jaaroverzichtje hou. Daarom heb ik nog eens mijn statistieken van het hele jaar bekeken. Om te beginnen alvast een héle dikke merci aan jullie allemaal om zo talrijk de blog te volgen, zowel op facebook als op instagram als via de website zelf. Jullie zoeken me enorm veel…

  • Feestdagen

    Ginger’s kerstmenu 2017

    HO HO HO! Kerstmis is weer in een flits voorbij gegaan en dan blijven we zowel met een leeg (als in: oh nee, zo naar uitgekeken en het is al voorbij) als een vol (als in: oh my god, teveel kroketjes gegeten) gevoel over. Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne kerst gehad met lekker eten in nog leuker gezelschap.…