Tomaat mozzarella
Een lekkere, gezonde en frisse salade zoals deze tomaat mozzarella,… Dat kan zo heerlijk smaken. Zeker op je terras of in je tuin op een warme, zonnige dag. Geen te zware maaltijden wanneer het heet is, zo heb ik het graag. Tomaat mozzarella is een echte klassieker, maar blijft tegelijk ook een echte topper. Met wat extra toppings erbij heb je meteen een smaakbom vanjewelste. Als kers op de taart heb je dan ook nog eens gezond gegeten. Zo gezond dat er misschien wel nog plaats is voor een stukje taart. Who knows…
Benodigdheden, voor 2 personen:
400 g mozzarella
2 coeur de boeuf tomaten
12 tal kerstomaten (in verschillende kleurtjes)
2x handvol rucola
1 el witte wijnazijn of witte balsamico azijn
10 tal blaadjes verse basilicum
1 klein ciabattabroodje
olijfolie
peper en zeezout
Bereiding:
Begin met het maken van de croutons. Scheur de ciabatta in kleine stukken en verhit een grote pan op het vuur. Doe de ciabatta erin en besprenkel royaal met olijfolie en wat zeezout. Bak goudbruin op middelmatig tot laag vuur. Laat afkoelen.
Was de tomaten en snijd in dunne schijven. Snijd de kerstomaten in twee of vier. Dresseer de tomaten over een grote schotel.
Scheur de mozzarella in stukken en dresseer over de tomaat.
Doe de rucola in een mengkom en voeg er de azijn aan toe en kruid met peper en een snufje zeezout. Leg op de tomaat en mozzarella. Verdeel daarover de croutons en basilicum.
Werk af met olijfolie, peper en extra zeezout.
Tips:
- Voeg gerust geroosterde pijnboompitten toe. Altijd lekker!
- Dit gerecht is ook lekker met een streepje balsamicocrème.
- De kwaliteit van de producten is belangrijk. Zorg voor kraakverse tomaten, een goede en smaakvolle olijfolie en kwaliteitsvolle mozzarella. Dan smaakt dit gerecht 10x zo hard.
Smakelijk!
Laurence
Helemaal into gezonde en lichte salades? Check dan zeker eens deze populaire gegrilde polpo salade, te lekker. Deze salade met halloumi, komkommer en courgette lijkt me dan ook helemaal iets voor jou! Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Tomaat mozzarella
Ingrediënten
- 1 klein ciabatta broodje
- 2 coeur de boeuf tomaten
- 12 gekleurde kerstomaten
- 400 g mozzarella
- 2 handjes rucola
- 1 el witte balsamicoazijn of witte wijnazijn
- 10 blaadjes basilicum
- peper, zeezout
- olijfolie
Instructies
- Maak de croutons door de ciabatta in stukjes te scheuren. Verhit een grote pan op het vuur en doe er de ciabatta in. Besprenkel royaal met olijfolie en een snufje zeezout. Bak goudbruin op middelmatig tot laag vuur. Laat afkoelen.
- Snijd de tomaten in dunne schijven en de kerstomaten in twee of vier. Dresseer op een bord.
- Scheur de mozzarella in stukken en leg op de tomaten.
- Doe de rucola in een mengkom en voeg er de witte balsamicoazijn aan toe. Kruid met peper en een beetje zeezout. Leg op de tomaat mozzarella.
- Verdeel er de croutons over en daarover de basilicum.
- Werk af met olijfolie en extra peper en zeezout. Smakelijk!
One Comment
Pingback: