Groentesoep met worst en aardappel
Een echte goede maaltijdsoep, zoals deze groentesoep met worst en aardappel… Van tijd tot tijd kan dat iedereen wel eens goed smaken. Het heeft iets nostalgisch, iets troostend en het is gewoon lekker. Soep wordt onderschat, vind ik. Soep met wat leuke toevoegingen is perfect waardig als avondmaal. Al zal niet iedereen het met me eens zijn. Erwtensoep met spek en brood wordt wel als avondmaal gezien, verder is soep eerder deel van de lunch of als hongerstiller voordat het eten geserveerd wordt. Ikzelf eet het wel heel vaak als avondeten. Een goed gevulde soep boordevol groentjes. Ik ben er dol op!
Om jullie ervan te overtuigen eens een keertje soep te eten als avondeten, maakte ik deze toegankelijke groentesoep met worst en aardappel. De echtgenoot, allesbehalve een soepboer, heeft er ook van genoten en dat wilt écht wat zeggen.
Benodigdheden, voor 1,5 liter groentesoep:
350 g kippenworstjes
2 aardappelen
3 wortelen
1/2 courgette
verse spinazie
1 sjalot
1,5 l kipbouillon
2 laurierblaadjes
peper, zout
olijfolie
Bereiding
Versnipper de sjalot, schil de wortelen en snijd in schijfjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snijd de courgette ook in blokjes. Snijd de worstjes in stukjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak er de sjalot in aan. Voeg kort erna de worst toe en bak goudbruin. Doe de wortel, aardappel en courgette in de pot en roer om. Kruid stevig met peper en zout en laat vijf minuten bakken.
Giet de bouillon erbij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen.
Voeg als laatste de spinazie toe en laat slinken. Kook nog 5 minuten verder en je soep is klaar.
Tips:
- De soep is extra lekker wanneer je ze enkele uren of de dag op voorhand klaar maakt. Meer tijd voor de smaken om tot hun recht te komen.
- Ingrediënten: Ikzelf eet niet vaak ui, dus ik vervang deze vaak door 2 el gedroogde bieslook. Deze voeg je dan samen met de worst toe. De kipbouillon kan vervangen worden door groentebouillon.
- Afwerking: Geraspte kaas, croutons en verse basilicum en/of peterselie zijn lekker om deze groentesoep mee af te werken.
- Bewaren: Je kan deze soep 2 dagen bewaren in de koelkast of totdat je ruikt dat hij zuur is. Laat hem volledig afkoelen vooraleer je hem in de koelkast zet. Je kan de soep ook perfect invriezen.
Laat het smaken!
Laurence
Ben je een echte soepboer zoals mij? Check dan zeker eens deze heerlijke, all time favoriete tortellini-soep met spinazie of deze geroosterde tomatensoep met gekruide kikkererwten. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Groentesoep met worst en aardappel
Equipment
- Kookpot
Ingrediënten
- 1 sjalot versnipperd
- 350 g kippenworstjes in stukjes
- 3 wortelen in schijfjes
- 2 aardappelen in blokjes
- 1/2 courgette in blokjes
- 1,5 liter kipbouillon
- 2 blaadjes laurier
- 150 g verse spinazie
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote kookpot en bak er de sjalot glazig in.
- Voeg de worst toe en bak goudbruin. Nadien voeg je de wortel, aardappel en courgette toe. Kruid stevig met peper en zout, roer om en laat een vijftal minuten bakken.
- Giet de bouillon erbij en voeg de blaadjes laurier toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 15 minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de spinazie toe en laat slinken. Kook nog vijf minuten. Kruid bij met peper en zout naar smaak.
- Dien op en laat het smaken!