Maïsbrood
Maïsbrood, een lekkernij die hier in de States veel gemaakt wordt, is een soort brood/gebak dat je zowel hartig als zoet kan eten. Hoe het gemaakt wordt, hangt af van de regio waarin je bent. In het Noorden van de Verenigde staten wordt het met minder eieren gemaakt en is het ook minder zoet, het heeft een korrelachtige structuur. In de meer Zuiderse Staten wordt het iets zoeter gemaakt en zitten er meer eieren in. Daar lijkt het meer op cake.
Wij gaan vandaag voor de hartige variant. Maïsbrood is heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Je kan het afwerken met gesmolten boter en serveren bij je eten. Hier wordt het vaak gegeten bij barbecue style gerechten zoals bbq ribs, pulled pork,.. Ik vind het persoonlijk het lekkerst wanneer het hartig is als je het bij je avondeten eet, maar de zoete variant wordt evenzeer bij een hartig hoofdgerecht geserveerd.
Maïsbrood of cornbread wordt ook vaak gemaakt bij feestdagen zoals Thanksgiving of als onderdeel van een potluck dinner. Dat is een feestmaal of etentje waarbij iedereen iets meebrengt. Super gezellig!
Met andere woorden: Je kiest helemaal zelf hoe en wanneer je dit maïsbrood eet! Oh en, de kindjes hier zijn dol op een stukje maïsbrood bij hun eten. Een aanrader voor het ganse gezin dus.
Benodigdheden:
140 g maïsmeel
120 g patisseriebloem
2 tl bakpoeder
snuf zout
2 eieren
230 ml volle melk
1 el ahornsiroop
60 g boter, gesmolten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng het maïsmeel met de bloem, bakpoeder en zout. Meng in een aparte kom de twee eieren met de melk en ahornsiroop. Giet er de gesmolten boter bij en meng nog eens.
Giet het beslag in een ingevette bakvorm van 22×22 cm en bak 20-25 minuten.
Laat volledig afkoelen, snijd in 16 stukjes en serveer (zie tips).
Tips:
- Serveersuggestie: Smelt een klontje boter en smeer de bovenkant van het maïsbrood ermee in vlak voordat je het brood op tafel zet.
- Je kan ook maïskorrels (rauwe of uit blik) toevoegen aan het beslag. Mik op zo’n 100 g korrels.
- Bewaren: Maak je het maïsbrood op voorhand klaar, snijd het dan nog niet in stukken. Dan kan je het de avond op voorhand klaar maken zonder dat je stukjes uitdrogen. Het cornbread blijft 3 dagen goed in een afgesloten doos en bewaart ook prima enkele maanden in een afgesloten zakje in de diepvries.
- Ik bewaar altijd enkele stukjes in de diepvries om bij de hand te hebben voor de kindjes. Altijd handig!
Laat het smaken,
Laurence
Zin in meer all American food? Check dan zeker eens deze yummy pumpkin pie of deze lekkere Philadelphia cheese steak sandwich. Je kan me natuurlijk ook altijd volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie.
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Maïsbrood
Equipment
- Vierkanten bakvorm 22×22 cm
- Oven
Ingrediënten
- 140 g maïsmeel
- 120 g patisseriebloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 230 ml volle melk
- 1 el ahornsiroop
- 2 eieren
- 60 g boter gesmolten, lichtjes afgekoeld
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Meng het maïsmeel met de bloem, bakpoeder en zout.
- Meng in een aparte kom de melk met de ahornsiroop en de eieren. Giet er vervolgens de gesmolten boter bij en meng nog eens.
- Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm van ongeveer 22×22 cm. Bak 20-25 minuten.
- Laat afkoelen, smeer eventueel in met extra gesmolten boter, snijd in stukken en serveer.
2 Comments
Inez
Makkelijk recept. Zalige fluffy structuur. Droogt niet uit als je het in een afsluitdoos bewaard.
Er bleef helaas niks over 😂 dus nog niet geprobeerd om in te vriezen.
As Cooked By Ginger
Su-per geweldig leuk om te horen! Haha zoveelste beter dat er niks over was om in te vriezen. Meer plaats voor andere dingen 😉