Voor- of bijgerecht

Gerookte zalm met bieten-labneh

Hohoooo, alle bieten-lovers gaan heel tevreden zijn met dit gerechtje. Zo lekker! Ik had bij Delhaize voor de feestdagen een gerookte zalm met rode biet en zwarte peper gevonden. Een mooie, handgesneden gerookte zalm. Ik had een vaag idee wat ik ermee wilde doen.

Het idee, voor wie mijn gedachtengang eens wilt mee volgen: Hmm, die zalm ziet er heerlijk uit. Ik ga er iets mee maken. Iets met een crème en ik wil de biet laten terugkomen, maar het mag allemaal niet té roze worden, dus iets wit en groen. Waterkers? Dille? Zure room? Kan goed lopen, kan mis lopen. Laten we het proberen.

Ennnn….. Het kwam helemaal goed, anders zou je hier nu niet aan het lezen zijn, natuurlijk 😉

Zullen we aan het gerechtje beginnen? Nog een heel leuk voorgerechtje voor de feestdagen alvast. Of in mini-versie als hapje.

Benodigdheden, voor 4 personen:

100 g labneh (ligt bij Delhaize in de zuivelafdeling)

2 gekookte rode bietjes

1 rauwe rode biet

120 g gerookte zalm met rode biet en peper (1 pak)

1/3 bussel waterkers

dille

4 tl lichte zure room

peper, zout, olijfolie

Bereiding:

Doe de labneh in de blender en voeg er de gekookte bietjes, een scheutje olijfolie en peper en zout aan toe. Mix glad.

Schil de rauwe rode biet en haal door de mandoline. Snijd in flinterdunne schijfjes.

Smeer een flinke eetlepel rode bieten labneh op je bord. Daarop enkele schijfjes rauwe rode biet (een viertal) Vervolgens enkele stengeltjes waterkers. De gerookte zalm erover. Afwerken doen we met een theelepel zure room en enkele plukjes verse dille.

Uiteindelijk nog een flinke draai aan de pepermolen en enkele druppels olijfolie.

Zo zo lekker!

Smakelijk,

Laurence

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *