-
Karameltaart
Karameltaart. Ik ga jullie vandaag een stukje goddelijkheid presenteren waar ik super fier op ben. Op de persdagen van een tijdje geleden babbelde ik met de product manager van Werther’s Originals en kreeg een aantal zakjes mee naar huis om te experimenteren, waaronder de Caramelts. Deze kan je gewoon zo eten, maar ook smelten zodat je er eigenlijk veel kanten…
-
Farfalle met tomaat en mozzarella
Wie houdt er nu niet van de tomaat-mozzarella combinatie. Iederéén, toch? Ik alleszins wel. Ik hou ook van eenvoudig voedsel. Niet teveel ditjes en datjes, maar simpele en lekkere gerechten. Dat zie je ook aan deze pasta. Hij bevat niet te veel ingrediënten, maar met wat verse groentjes en kruiden kom je al een heel eind. Ik probeer ook nog…
-
Zondag Bakdag: Perencake
Zondag bakdag! Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog eens een gebakje op de blog postte. Ik bak nog steeds super graag, maar heb natuurlijk een lijn om aan te denken. Ik moet over een aantal maanden nog in mijn trouwkleed geraken en ik wil niet tijdens het passen van mijn trouwkleed moeten denken: ‘oeps, teveel taartjes gegeten’.…
-
Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes
Ovenschotel met kip, mozzarella en groentjes. Haaa, het is weer weekend en daar houden we van. Werken kan je echt in een sleur brengen. Elke dag naar het werk, de hele dag werken en dan weer terugkeren. Eten, slapen en dan weer werken. Tijdens het weekend kom je dan in een andere wereld terecht. Uitslapen (als je nog geen kinderen…
-
Zoete aardappelsoep met rode curry
Zoete aardappelsoep met rode curry. Ik geloof dat het alweer eventjes geleden is dat ik nog eens een soepje op de blog gezet heb en aangezien ik zo’n soepboer ben, ging er een alarm bij mij af. Ik moest dringend een nieuw soepje maken! Soep in elk seizoen Soep eet ik in elk seizoen. Het kan me niet schelen dat…
-
Pad Thai
Oh God, dit heeft mij zo goed gesmaakt dat ik droevig was dat mijn maag geen grotere portie aankon. Ken je dat gevoel? Dat iets je zo goed aan het smaken is en dat je zo aan het genieten bent, dat het jammer is dat je genoeg hebt. Je wilt zo graag nog dertig happen binnengooien, maar je lichaam zegt…
-
Salade van gerookte heilbot en geroosterde knolselder
Absoluut weer de topper van de week, dit gerechtje. Al vind ik natuurlijk al de ‘As cooked by Ginger’ receptjes heerlijk. Anders zou ik er niet over bloggen. Behalve de ‘As failed by Ginger’-posts natuurlijk. Die zet ik erop om niet het beeld te geven dat bloggers alles meteen van de eerste keer juist hebben. Onze receptjes en experimenten lopen…
-
Aperitief: Pesto van rode biet
Vandaag presenteer ik een gezonde apéro-time voor jullie. Je zal denken: ‘Maar pesto is toch helemaal niet gezond?!’. Jahaaa, maar deze wel hoor. Er zit zo goed als géén olijfolie in en smaakt toch lekker. Oké, de parmezaan heb ik niet weggelaten. We kunnen ook niet alles hebben, hé. En vet kan niet zoveel kwaad, vraag het maar aan Pascale…
-
Salade van gerookte zalm, avocado en appel
Dit is een ‘ik heb weinig tijd dus moet snel klaar zijn’-receptje. Daar hebben wij, de werkende mens, er veel van nodig, hé. Hoe sneller klaar, hoe liever. Op de meeste dagen toch, zeker met een koppel kindjes bij in de mix. Als je dit gerechtje goed voorbereid door enkele zaken al op voorhand te doen, staat er in no…
-
Meloen-kip salade
Vandaag gaan we, zoals de laatste tijd, weer helemaal voor gezond. Het is eigenlijk al een echt zomers gerechtje. Het is er nog niet helemaal het weer voor, maar we doen gewoon alsof het heel mooi weer is. Dat is zoals je niet alleen lacht als je gelukkig bent, maar dat je ook gelukkig wordt door veel te lachen. Waarmee…