-
Fruitsalade met rozemarijnsiroop en een shotje van aardbeien
Zoals jullie weten doe ik mee aan de bloggerswedstrijd van Libelle Lekker. We gingen van start met een gezond ontbijtje, maakten vervolgens een frisse lunch, om van daaruit over te gaan naar een slank en snel hoofdgerecht. De laatste uitdaging? Jullie raden het al, een gezond dessertje! Daar moest ik toch even over nadenken. Ik mag dan wel altijd gezond…
-
Biscotti met sinaasappel en chocolade
Oh my God, van deze biscotti met sinaasappel en chocolade kon ik totaal niet afblijven. Ik ben er zelfs op dit eigenste moment alweer op één aan het knabbelen. Ze zijn verslavend lekker. Hun krokante bite met de aanwezige maar subtiele smaak van sinaasappel, afgewerkt met chocolade. Oh la la. Om één of andere reden, dacht ik altijd dat biscotti…
-
Quinoakoekjes met zoete aardappel
Quinoakoekjes met zoete aardappel, klinkt lekker, toch? Ze zijn crispy, voedzaam, vol van smaak en extra lekker met de sriracha dip om ze stevig in te dippen. Ik maakte in het verleden al eens quinoakoekjes en wel deze lekkertjes met spinazie. Vandaag gaan we voor zoete aardappel! Deze koekjes zijn geïnspireerd op een recept van Deliciously Ella, met snufjes Ginger eraan…
-
Ovenschotel met aardappel en courgette
Goeiedag, allemaal! Heel erg veel gerechten met patatjes, zoals deze ovenschotel met aardappel en courgette, ga je niet vinden op deze blog. Ik eet ze wel, alleen niet zo vaak. Eén keer per 2-3 weken maximum. Als ik ze dan eet, is dat vaak met een stukje vis/vlees en wat groentjes. Niet per se blogmateriaal, dus. Al is deze topper…
-
Salade van meloen en feta
Deze salade van meloen en feta is su-per lekker! Het heeft alles wat je van een zomerse salade wilt. Hij is fris, licht, super gezond, krachtig van smaak en gewoonweg heel lekker. Meloen & feta, een topcombinatie Meloen en feta matchen bijzonder goed samen. De meloen is zoet, zacht en smeuïg en de krachtige smaak van feta past er heel…
-
Salade met zalm en crumble van ei
Salade met zalm en crumble van ei. Ik hou het graag simpel. Ik hou van gerechten die niet té veel werk zijn, niet té veel ingrediënten hebben en niet té veel gedoe in het algemeen met zich meebrengen. Al kan ik af en toe, als ik er de tijd voor heb, ook genieten van uitgebreid koken, maar door de week…
-
Spirelli met kippenworst en salie
Spirelli met kippenworst en salie. We gaan er niet om liegen. We houden van een gezonde levensstijl, maar we kunnen ook enorm genieten van een heerlijke pasta met worst en een goede roomsaus. Toch? Ik alvast wel. Ik eet over het algemeen erg gezond en af en toe maak ik eens iets ‘minder gezond’ klaar. Zolang het allemaal wat in…
-
Komkommerrolletjes met makreel
Zijn ze niet prachtig? Ik vind ze zo mooi! Bijna te mooi om op te eten. Bij-na! Want ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg lekker. Voor het Moederdag-etentje vroeg de familie me om een aperitiefhapje te maken. ‘Natuurlijk, geen probleem’. Deze stonden al een tijdje op mijn to-do lijstje, dus dit was de perfecte gelegenheid om ze…
-
Bosbessenmuffins
Oké, even eerlijk. Deze bosbessenmuffins moeten stiekem de lekkerste zijn die ik al gegeten heb. Ze hebben me enkele pogingen gekost, maar nu zijn ze heerlijk smeuïg. Een muffin kan snel wat aan de droge kant zijn, maar deze is wat natter en smelt bijna in de mond. Verrukkelijk! Getest door de familie en vrienden en meer dan goedgekeurd! I…
-
Chiapudding
De allereerste keer dat ik chiapudding at, vond ik het toch niet zo geweldig. Het was zo glibberig. Ik werd er na een tijdje zelfs misselijk van. Ik dacht dus dat ik het niet lekker vond, maar eigenlijk maakte ik hem gewoon verkeerd. Met enkel melk en wat kaneel. Deze keer deed ik er nog een aantal andere ingrediënten bij…