-
Moelleux met vanille-ijs
Een moelleux met vanille-ijs, daar doe je nooit iets mis mee. Het is zo’n dessertje dat iedereen lust en door iedereen stevig gesmaakt wordt. Het is bovendien een toppertje wanneer er veel kindjes bij aan tafel zitten. Iedereen tevree. Kerstmis Daarom is het een ideaal dessertje om bij Kerstmis op het menu te zetten. Het is best gemakkelijk om te…
-
Risotto van boschampignons met coquilles
Christmas is in the air. En deze risotto van boschampignons met coquilles is echt een topper van formaat voor kerst. Vlees-vis-veggie Elk jaar voorzie ik voor mijn kerstmenu één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis. Veel mensen die geen vlees eten, eten toch nog vis. Moesten er enkele mensen aan tafel toch ook geen vis en schaaldieren eten,…
-
Gratin dauphinois
Ik heb al vaak gratin gegeten in mijn leven, maar deze is toch wel de lekkerste gratin dauphinois everrrr. Ik mixte een beetje alle goede eigenschappen van de verschillende gratins die ik al in mijn leven at samen en creëerde er deze topper mee. Toen we in Amerika woonden, moesten we het bij kerst zonder kroketten stellen. Dat bestaat daar…
-
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico. Een kwaliteitsvol stuk ossenhaas ingepakt met spek gegaard tot perfectie, met een lekkere frisse salade on the side en een zoetzure saus van balsamico en vijgen. Lekker? Zéér lekker! Kerstmenu Dit gerecht maakte ik als onderdeel van mijn kerstmenu. We zitten al aan drie hapjes, een voorgerecht met vlees en een veggie voorgerecht…
-
Ravioli met boschampignons
Hallo daar, we gaan weer aan een lekker gerechtje beginnen. Deze ravioli met boschampignons is té lekker. De roomsaus met boschampignons gaat perfect samen met de cacio e pepe (kaas en peper) ravioli (te koop bij Delhaize). Je kan bij gerechten zoals deze natuurlijk kiezen voor welke raviolivulling je gaat, maar deze cacio e pepe is alvast zeker een aanrader.…
-
Carpaccio taartjes
Hallo daar! Ik ga jullie vandaag super blij maken. Hoe dan? Met deze verrukkelijke carpaccio taartjes. Jahaaa, dat horen jullie goed: Carpaccio taartjes. Say what? Wel, ik was research aan het doen voor mijn kerstmenu en ik kwam zo vaak carpaccio tegen, dat ik het eerst geen origineel voorgerecht vond voor kerst. Tot ik wat doelloos aan het verder scrollen…
-
Mini gevulde aardappel
Mini gevulde aardappel. Je kent ze wel, die super lekkere gevulde aardappelen die je op kerstmarkten kan krijgen. Comfortfood op z’n best. Romig, smeuïg, lekker hartverwarmend. Een topper van een gerecht, vind ik persoonlijk. In het mini Toen bedacht ik me, wat als we gevulde aardappel nu eens in het klein maken en als hapje serveren bij de feestdagen. En…
-
Thaise scampikoekjes
Ik ben dolenthousiast over deze Thaise scampikoekjes. Ze zijn echt een héérlijk aperitiefhapje. Vol van smaak, een fijne textuur en gewoon te lekker. Oh, en ze zijn leuk om te maken. Win-win-win! De officiële benaming is ‘Tod Mun Goong’. Ze worden traditioneel anders gemaakt dan ik ze vandaag maak, maar ze zijn geïnspireerd op deze Thaise lekkernij. Scampi en rode…
-
Antipasto spiesjes
Wat zijn deze antipasto spiesjes een ideale manier om te starten met feestelijkheden, zoals kerstmis. Je kan dit aperitiefhapje volledig op voorhand klaarmaken en op tafel zetten wanneer je gasten er zijn. Dit geeft je de tijd om met andere hapjes of andere gangen van het menu bezig te zijn. Altijd aangenaam. Feestmenu Wanneer je een feestmenu opstelt, is het…
-
Hummus met gehakt en champignons
Deze hummus met gehakt en champignons is een mega multifunctioneel gerecht. Waarom? Wel, je kan het op veel verschillende momenten serveren. Het is een gerechtje voor elk moment van de dag. Zo kan je het prima als lunch eten met wat crackers of brood erbij. Je kan het als onderdeel van een hartige brunchtafel serveren maar je kan het ook…