
Zondag Bakdag: Bananen-pindakaasbrood
Het goede oude bananenbrood… Het moet ondertussen al een klassieker geworden zijn. Voor weinigen nog iets nieuws. Ik experimenteer er nochtans graag mee. Ik koop regelmatig bananen, maar die dingen worden zo snel rot. Voor je weet is hij helemaal bruin. Ja, dan moet ik hem alvast niet meer hebben, maar zijn ze wel perfect om een broodje of muffins van te maken. Al zijn we met een gewoon bananenbrood al lang niet meer tevreden in bloggersland. Dat moet vernieuwend zijn, aaaah ja! Ik besloot er deze keer gewoon een dikke kwak pindakaas in te gooien. Let’s see what happens… wie niet waagt niet wint. Oh ja, ik maakte hem ook even glutenvrij. Voor iedereen een win!
Benodigdheden:
300 g (veel te) rijpe bananen
200 g glutenvrije bloem (gewone bloem of speltbloem kan ook)
50 g amandelmeel (bij allergie vervangen door extra glutenvrije bloem)
2 tl wijnsteenbakpoeder
5 el ahornsiroop
3 eieren
150 g pindakaas
Afwerking: handvol pecannoten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C. Plet de bananen tot een gladde massa (zo weinig mogelijk brokjes). Doe de bananen in een mengkom en voeg de eieren, ahornsiroop en pindakaas toe. Meng heel goed met de garde. Zeef er de bloem boven en voeg het amandelmeel en het bakpoeder toe. Meng alles met de garde tot een mooi geheel. Stort het beslag in een ingevette broodvorm.
Snijd de pecannoten grof en strooi de noten over het brood. Druk het er een beetje in zodat het er na het bakken niet terug af valt. Zet het brood in de oven voor 40 minuten. Dek het nadien af met zilverpapier en zet het nog eens 30 minuten terug. Prik er even in om te zien of het gaar is en laat het dan volledig afkoelen voor je er van eet.
Perfect als ontbijtje met wat extra pindakaas of één of ander smeerseltje waar je je zinnen op gezet hebt. Ook lekker als snack of hongerstiller tussendoor. Gewoon perfect voor wanneer jij er maar zin in hebt.
Geniet ervan!


2 Comments
Stephanie
Goeiemorgen, ik maakte deze morgen het bananenbrood zoals beschreven.
Maar ik heb een heel andere structuur… Het lijkt eerder op broodpudding.
Enig idee hoe dit komt?
As Cooked By Ginger
Hoi,
Hmm, zou het kunnen dat je beslag wat te vochtig was/te veel ei misschien?
Ik zou anders niet meteen weten hoe dit komt!
Groetjes,
Laurence