Lekker lunchen: Instant noedelsoep
Zo af en toe vraag ik eens aan jullie wat jullie graag nog willen zien verschijnen op de blog. Eén van de antwoorden was een gemakkelijke, gezonde en lekkere lunch voor op het werk. Zo gezegd, zo gedaan. Het is te zeggen, zo gezegd… even heel wat geduld hebben en dan zo gedaan 😉 Ik sla al jullie tips en vragen op, maar de ’to cook’ lijst wordt al snel erg lang. Ik probeer alles altijd te verwerken, maar dat lukt me dus niet altijd heel erg snel. Woopsie!
Terug naar de lunch. Ik, en ik vermoed vele anderen, maak mij er gemakkelijk schuldig aan: elke dag, week na week, ga ik voor de klassieke boterham met beleg. Daar nog een kiwi bij en klaar. Vroeger at ik altijd crackers met smeerkaas, een yoghurtje en een kiwi. Tot ik zwanger werd en dat niet meer volstond. Boterhammen, boterhammen en nog eens boterhammen. Wat is brood toch iets geweldig. De geur en smaak van verse boterhammen, all day every day, please!
Alleen weten we stiekem, daar zo ver in een hoekje in ons achterhoofd, dat we best ook eens afwisselen en niet té veel brood eten. Al geloof ik niet dat we brood helemaal moeten afschaffen. Dat is alvast een leven dat ik niet wil lijden, laat ik het zo zeggen. Maar wat meer variëren, dat wil ik wel graag en dat kan dus perfect met deze instant noedelsoep.
Het komt erop neer dat je de dag voordien een weckpot bij de hand neemt, deze boordevol groentjes naar keuze en noedels doet en dan moet je, wanneer het tijd is om te lunchen, enkel nog even de waterkoker aanzetten en de weckpot vol gieten. Even wachten en tadaaaaaa! Wat een geweldige lunch? Niet? Ik maakte hem zo…
Benodigdheden, voor 1 persoon:
1 stengel lente-ui
1 dikke wortel
handvol sojascheuten (hmmm)
handvol verse spinazie
handje pindanoten
sesamzaad
50-75 g rijst- of glasnoedels (de dunne die op 3 minuten gekookt zijn)
Saus: 1 el miso (ik gebruik die obv bruine rijst maar dit is naar keuze), 1 el vissaus, 1 el sojasaus, 2 cm verse gember
Bereiding:
Neem er je weckpot bij en doe de ingrediënten voor het sausje erin. Zorg ervoor dat de gember zeer fijn gesneden is. Meng alles goed door elkaar.
Vervolgens druk je er de spinazie goed in aan en dan voeg je de sojascheuten toe. Spiraliseer de wortel en voeg deze ook toe en druk dan de noedels erin aan. Je mag deze gerust wat stuk breken. Eindig met pindanoten, sesamzaad en lente-ui.
Sluit je pot af en zet hem klaar om mee naar het werk te nemen.
Lunchtijd? Laat die jaloerse blikken van collega’s maar komen! Kook water met de waterkoker (hopelijk is die aanwezig bij jullie!) en giet de weckpot tot de rand vol. Sluit de pot terug volledig af en laat zo’n 5 minuten staan. Meng met een vork alles goed door elkaar, zodat het sausje zeker loskomt en geniet, geniet, geniet!
Smakelijk!
6 Comments
Kjell Jansen
Oh, handig inderdaad om als lunch mee te nemen! 🙂
As Cooked by Ginger
Inderdaad, heel gemakkelijk 😊
Mieke
Eerst eens testen bij mij thuis want ik ben onhandig met zo een potten 🙂
Ziet er wel heel lekker uit.
As Cooked By Ginger
Super! Veel succes ermee 🙂
Ine
Hoe groot is je weckpot bij dit recept?
As Cooked By Ginger
Dat is er eentje van een liter 🙂