De Kinderhoek,  Gevogelte,  Ovenschotels

Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip

Soms moet het gewoon niet te ingewikkeld zijn, toch? Deze ovenschotel met quinoa, broccoli en kip kan je per-fect op voorhand maken en is echt heel lekker. Toen ik het aan het maken was, dacht ik ‘hmmm, komt dit wel goed?’. Zeker van de combinatie bechamelsaus en quinoa, was ik niet helemaal zeker. Maar, en er is een maar, het heeft echt goed gesmaakt. Comfortfood, zonder echt heel ongezond te zijn. Quinoa, kip en broccoli. Oké, oké, ook kaas, maar moet kunnen, hé.

Een gerechtje dat je dus best op voorhand kan maken en na het werk kan opwarmen. Ik heb het getest en het wordt niet droog. Ik had wel genoeg bechamelsaus. Als je deze hoeveelheden volgt, komt dat helemaal goed.

Benodigdheden, voor 2 personen:

120 g quinoa (ik nam tricolore, maar gewone is ook goed)

1 broccoli

350 g kippenblokjes

550 ml melk + 30 g boter, 30 g bloem

Kruiden: 1 tl paprikapoeder, 1 tl currypoeder, 1 tl tijm, peper, zout

olijfolie

150 g geraspte emmentaler

Bereiding:

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en laat koken totdat het water volledig ingetrokken is.

Snijd de broccoli in roosjes en kook ze in een 5-6 tal minuten gaar in gezouten water of stoom gaar.

Snijd de kip in blokjes en doe ze in een kommetje. Voeg er wat olijfolie aan toe en kruid met peper, zout, paprikapoeder, currypoeder en tijm. Meng en bak volledig gaar in een pan op het vuur.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem er een sauspannetje bij en smelt er de 30 g boter in. Voeg er de 30 g bloem aan toe en meng meteen met een vork (we zijn een roux aan het maken). Giet er vervolgens de melk bij en roer met de garde. Breng aan de kook en dik in. Blijf regelmatig roeren met de garde totdat de saus dikker wordt. Zet het vuur uit en voeg de helft van de kaas toe en kruid met peper en zout.

Neem een ovenschotel en doe er de helft van de kip, quinoa en broccoli in en giet er de helft van de saus over. Vervolgens doe je de rest van de kip, quinoa en broccoli erover en giet je het laatste van de saus over het geheel. Strooi de rest van de kaas erover en zet 15 minuten in de oven of totdat de kaas goudbruin is. Dien op.

Tips:

  • Je kan deze schotel perfect op voorhand klaarmaken en nadien opwarmen. Je kan het geheel volledig maken en pas in de oven zetten wanneer het tijd is om te eten. Bak de schotel dan een kwartiertje langer.
  • Getest en goedgekeurd: Het is nog super lekker als restje de dag nadien. Omdat we voldoende bechamelsaus gebruiken, is het zeker niet droog.
  • Kidsproof alert! Dit gerecht bevat smaken die alle kindjes lusten. Een lichte kaassaus, broccoli, kip,.. Je moet hen enkel voorbij de quinoa krijgen en dan zullen ze merken dat het hun meugje wel is 😉

Laat het smaken,

Laurence

Heb je zin gekregen in nog lekkers met kip en broccoli? Check dan zeker deze gegrilde kip met broccoli en parelcouscous of deze heerlijke broccoli-kipballetjes in roomsaus.

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip

As Cooked By Ginger
Een heerlijke ovenschotel met quinoa, broccoli, kip en kaassaus.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 120 g quinoa
  • 1 broccoli
  • 350 g kippenblokjes
  • 550 ml melk
  • 30 g boter
  • 30 g bloem
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tl tijm
  • 100 g emmentaler geraspt
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water.
  • Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook of stoom ze gaar.
  • Besprenkel de kippenblokjes met flink wat olijfolie en kruid met het paprikapoeder, currypoeder, tijm en peper en zout. Meng en bak volledig gaar.
  • Laat de boter smelten in een sauspan en voeg de bloem toe. Meng met de garde tot zich een roux vormt en giet dan geleidelijk de melk erbij. Roer continu met de garde tot de saus ingedikt is.
  • Voeg de helft van de kaas toe aan de saus en kruid af met peper en zout.
  • Vul een ovenschotel met de helft van de kip, broccoli en quinoa en giet er de helft van de kaassaus over. Vervolg met de rest van de kip, broccoli en quinoa en de rest van de kaassaus.
  • Strooi er de rest van de kaas over en zet 15 minuten in de oven. Serveer.

Notities

  • Je kan dit gerecht perfect op voorhand maken. Ofwel bak je het af en warm je gewoon de gewenste portie op in de microgolfoven, ofwel maak je het tot voor het de oven in moet en strooi je vlak voor je wilt eten de kaas erover en bak je het af in de oven. Verleng dan de tijd in de oven tot 25 minuten ongeveer.
Trefwoord Broccoli, Kip, Ovenschotel, Quinoa

24 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept