Kip Tikka Masala
Monday Shmonday, blegh. Die maandagen zijn nooit echt leuk, hé, dat moeten we toegeven. We hebben een leuk weekendje achter de rug. Lekker gegeten, gedronken, leuke dingen gedaan en dan… Dé realiteit. Back to work ladies & gentlemen!
Toegegeven, ik ben al een paar weken in zwangerschapsverlof en heb helemaal geen maandagen meer waarbij de wekker genadeloos toeslaat. Al probeer ik wel een bepaald ritme aan te houden. Opnieuw om 6u20 opstaan zoals ik doe op een werkdag ga ik mezelf nu ook weer niet aandoen, maar ik probeer wel mijn dag te starten tegen half negen. Klinkt redelijk, toch? Sommigen zullen denken: urgh, bij mij is het zes uur, stop met me jaloers te maken. Sorry! Maar voor deze harde werkers heb ik alvast een geweldig lekker gerechtje klaarstaan. Een smaakbom van jewelste dat zeker en vast tot de categorie ‘comfortfood’ behoort, zonder ongezond te zijn.
Jawel, dames en heren, ik heb het over de ‘Chicken Tikka Masalaaaaa’. Genieten maar!
Benodigdheden, voor 2 personen:
Voor de masala pasta – dit lijkt veel, maar als je zo iemand bent met een goed gevulde kruidenkast, kom je al een héél eind:
3 el garam masala, 2 el verse gember (versnipperd), 1 el kurkuma, 1/4 tl chilipoeder, 1 tl zout, 1 tl paprika, 1/2 tl cayennepoeder, 1/2 tl komijn, sap van 1 citroen, 2 stengels lente-ui (versnipperd)
Voor het gerecht:
1 flinke el van de masala pasta
2 kipfilets
150 g bruine rijst (of rijst naar keuze)
200 ml kokosmelk (dikke uit blik)
2 tomaten, in blokjes
1 flinke el yoghurt
Bereiding:
Meng voor de masala pasta alle ingrediënten in een foodprocessor en mix tot een pasta. Voeg eventueel extra citroensap toe als het te droog is.
Snijd de kipfilets in blokjes en doe deze in een kom. Voeg er een flinke eetlepel van de masala pasta aan toe, samen met de yoghurt: Meng zodat alle kippenblokjes een laagje hebben. Zet ongeveer een half uurtje in de koelkast.
Neem er vervolgens een grote wokpan bij en breng water aan de kook om de rijst in te koken. Kook de rijst gaar zoals aangewezen op de verpakking.
Verhit een klein scheutje olijfolie in de pan en voeg er de kip aan toe. Korst deze aan en laat even verder garen. Voeg na een vijftal minuten de tomatenblokjes er aan toe, samen met de kokosmelk. Laat een kwartiertje pruttelen op middelmatig vuur zodat alle smaken goed kunnen blenden en de kip kan garen.
Indien je melk te loperig was en je saus nu te dun is, kan je hem eventueel indikken met wat bindmiddel.
Serveer in een mooie bowl met rijst en werk af met peterselie of een ander kruidje dat je graag hebt en eventueel wat sesamzaadjes.
Smakelijk!
7 Comments
shy_lifestyle
Ziet er heerlijk uit! Alleen ben ik getraumatiseerd door rijst (lang verhaal kort: mijn vader kotste zijn risotto uit in het meest fancy restaurant van Sint Truiden (nieuwscafé is echt masterchefachtig!) en eerst kreeg hij 30 % korting omdat hij herkend werd als postbode, totdat het bovenste gebeurde en we werden ook nadien uit het restaurant gezet)
Nog steeds een vrij lang verhaal, maar quinoa is een healthy alternative!
Sorry voor de tmi story, maar life is not as perfect as you would think and dream of 😉
Eva Driesen
Lekker receptje! Ik voegde samen met de tomaten ook een aubergine toe voor wat meer veggies. Merci om te delen!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Meer veggies, dat smaakt altijd!
Aline
Hallo Laurence,
Ziet er super lekker uit en wil ik graag proberen. Als je geen food processor hebt om de massala pasta te maken, kan ik dan gewoon de gember en lenteui heel fijn snijden en alles manueel mengen? Of zal dit niet hetzelfde resultaat geven? Een ander voorstel om dit te maken zonder food processor?
Alvast bedankt! Kijk er naar uit dit zelf te maken 🙂
Groetjes
As Cooked By Ginger
Hoi Aline,
Je kan het fijn snijden en het dan in de vijzel doen, gewoon goed malen met de vijzel en dan ga je ook een pasta krijgen 😉
Komt helemaal goed!
Veel kookplezier,
Laurence
Thomas Lucassen
Hallo! Wat doe je met de overschot van de masala pasta, want ik zie dat er maar 1 el gebruikt word? Is het te beware, en hoelang ?
As Cooked By Ginger
Hoi!
Je kan het altijd een weekje in de koelkast of een paar maanden in de diepvries in kleine porties bewaren.
Groetjes,
Laurence