Comfortfood,  Lunch,  Veggie

Aardappelwafels

Wafels. Oh, die wafels. We eten het allemaal zo graag. Suikerwafels, havermoutwafels, chocoladewafels, vanillewafels, Luikse wafels, Brusselse wafels,… Zo kan ik nog wel even blijven doorgaan, maar wat hebben al deze wafels nu gemeen? Ze zijn zoet! Sommigen zoeter dan zoet. Wat natuurlijk verrukkelijk lekker is, maar vandaag ging ik eens voor een hartige wafel, namelijk deze lekkere aardappelwafels. Ze zijn super smaakvol en echt heel leuk om te maken én te eten. Nog een frisse salade en lekkere dressing erbij en het feest kan beginnen!

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de wafels:

500 g vastkokende aardappelen

1 ei

80 g geraspte cheddar

2 lente-uitjes

3 tal stengels verse peterselie

50 g bloem

1 tl oregano

peper, zout

Voor de dip:

125 g Griekse yoghurt

1 tl tahin

1 tl honing

sap 1/2 citroen

1/2 tl oregano

peper, zout

1 el olijfolie

Bereiding:

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook gaar in een 15-tal minuten (gaartijd is afhankelijk van de grootte van je blokjes). Giet af, spoel meteen onder koud water en laat uitlekken en volledig afkoelen. 

Snijd ondertussen de lente-ui in ringen en versnipper de peterselie. Meng alle ingrediënten voor de dressing en zet deze in de koelkast.

Doe de afgekoelde aardappelblokjes in een mengkom en voeg er de cheddar en het ei aan toe. Plet met de pureestamper of een vork tot een puree. Voeg de lente-ui, peterselie en bloem toe en meng opnieuw. Kruid met de oregano, peper en zout en meng nog een laatste keer. 

Verhit je wafelijzer.

Bak de wafels op middelhoge stand. Gebruik ongeveer 1/2 pollepel per wafel. Heb je een groot rond wafelijzer (zoals mij). Verdeel het deeg dan in drie of vier en bak in deze hoeveelheden af. 

Leg de afgebakken wafels op een rooster en houd warm in de oven. Serveer met de dip! 

Tips: 

  • Wij eten dit als hoofdgerecht met een grote salade on the side. Maar het lijkt me zeker leuk om het in kleine portie als hapje te serveren of om als lunch te eten. Je kan ze ook op deze manier eten, ZO LEKKER!
  • Dit gerecht is super kidsproof en weer een andere manier om hen nieuwe dingen te laten proeven. Laat ze eventueel mee volgen met het bakproces om hun interesse op te wekken. 
  • Als je restjes zou hebben, dan kan je de wafels de volgende dag even in de toaster steken om ze terug wat krokanter te krijgen. Je kan ze ook opwarmen in de micro of gewoon koud eten. 
  • Voorbereiding: Je kan zowel de dip als het deeg voor de wafels volledig op voorhand klaarmaken. 

Laat het smaken!

Laurence

Vond je het super leuk om hartige wafels te maken? Check dan ook eens deze variant met zoete aardappel! Vergeet me zeker niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Aardappelwafels

As Cooked By Ginger
Heerlijke, hartige aardappelwafels met groene kruiden en cheddar. Smaakvol, leuk om te maken én nog veel leuker om op te eten!
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Hapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

Voor de wafels

  • 500 g vastkokende aardappelen geschild, in grote blokjes
  • 1 ei
  • 80 g geraspte cheddar
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 3 stengels verse peterselie versnipperd
  • 50 g bloem
  • 1 tl oregano
  • peper, zout

Voor de dip

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 tl tahin
  • 1 tl honing
  • sap 1/2 citroen
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl oregano
  • peper, zout

Instructies
 

  • Kook de aardappelblokjes gaar in een 15 tal minuten. Giet af, spoel onder koud water, laat uitlekken en volledig afkoelen.
  • Maak ondertussen de dip door alle ingrediënten te mengen. Zet in de koelkast.
  • Doe de afgekoelde aardappelblokjes in een mengkom en doe er het ei en de cheddar bij. Plet tot een puree met de pureestamper of een vork.
  • Voeg de lente-ui, peterselie en bloem toe en meng opnieuw. Kruid met de oregano, peper en zout en meng nog een laatste keer.
  • Verhit je wafelijzer op middelhoog.
  • Bak de wafels. Gebruik ongeveer 1/2 pollepel deeg per wafel.
  • Leg de afgebakken wafels op een rooster en houd warm in de oven. Serveer met de dip. Smakelijk!
Trefwoord Aardappelen

16 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept