• Lunch,  Pasta,  Salades,  Vlees

    Orzosalade met worst en feta

    Wat een lekker en zonnig gerecht, deze orzosalade met worst en feta. Fris, boordevol verse kruiden en krachtig door de feta en venkelworst. Genieten, dat is het. Het is een gerecht dat je perfect op voorhand kan klaarmaken, waardoor het een hele goede lunch on the go is. Gewoon ’s morgens uit de koelkast halen en ’s middags heb je…

  • Lunch,  Super Healthy,  Veggie

    Noedelsalade met tofu

    Wanneer ik u vertel dat deze noedelsalade met tofu me enorm gesmaakt heeft, dan bedoel ik ook dat ie écht heel heel goed gesmaakt heeft. Soms maak je zo van die gerechten waarvan je denkt ‘wow, dat was echt lekker’ en dat was bij deze noedelsalade met tofu zeker het geval. Het is een ideaal licht avondmaal of voedzame lunch.…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Vlees

    Kip cobbler

    Oh la la, met deze kip cobbler zijn we alweer aan het eerste hoofdgerecht voor kerst aanbeland. Naar traditie maak ik altijd één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis voor jullie klaar. Aangezien het erg dure tijden zijn voor iedereen en we ons misschien geen duur stuk wild voor 20 personen kunnen permitteren, heb ik dit jaar extra…

  • Comfortfood,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Champignontaartjes

    We zitten alweer aan het voorgerecht voor kerst met deze champignontaartjes. We hebben al twee lekkere, compleet verschillende hapjes achter de kiezen. Namelijk scampi’s met spek en guacamole en halloumi met veenbes en pistache. Tijd voor het voorgerecht! En het is een feestelijk voorgerechtje maar toch eentje dat gemakkelijk te maken is, niet veel ingrediënten nodig heeft, goedkoop is én…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Champignonsaus

    Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Spinaziegratin

    Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…

  • Feestdagen,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

    Pompoen met broodkruim

    Wat een geweldig, simpel en lekker bijgerecht, deze geroosterde pompoen met broodkruim. Het is gemakkelijk om te maken en weinig werk. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken wat het een ideaal bijgerecht maakt als onderdeel van een feestelijk buffet. Welke pompoen gebruiken? Ik gebruikte de delicata pompoen, die hier in Amerika populair is en veel gebruikt wordt om…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Voor- of bijgerecht

    Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

    Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Eenpanspasta met kip en paprika

    Hoe handig is een ‘one pot pasta’, zoals deze eenpanspasta met kip en paprika. Alles gaat gewoon in één grote pan en amper een kwartier later is je eten klaar. Love it! Er zijn honderd-en-één eenpanspasta gerechten, maar ik besloot om voor een combinatie van paprika, kip en cajun kruiden te gaan. Een smaakbommetje met een subtiele pikante nasmaak. Zo…