Chocolade,  Snacks

Peanut butter cups

Voor zondag bakdag is het niet echt iets dat moet gebakken worden vandaag, maar het is wel een zoete zonde en laat dat nu net zijn waar zondag bakdag voor staat. Deze peanut butter cups of ook wel pindakaashapjes (of hoe je dit ook maar naar het Nederlands moet vertalen) zijn gewoonweg verrukkelijk. Het is bijna belachelijk gemakkelijk, maar daar tegenover staat dan weer dat ze ook belachelijk lekker zijn. Fondant chocolade en pindakaas gaan gewoon perfect samen. Een prachtig huwelijk! Dat wordt met dit receptje alvast bewezen.

Benodigdheden, voor 10 cups:

200 g pure chocolade 

2 klontjes boter 

120 g pindakaas

grof zeezout

Bereiding:

Neem er een mini-muffin vorm bij en vul 10 van de gaatjes met mini-muffin papiertjes. Als je geen vorm hebt, kan je eventueel ook enkel de papiertjes gebruiken.

Smelt 100 g van de chocolade samen met een klontje boter in de microgolfoven. Meng om de 30 seconden totdat de chocolade volledig gesmolten is en verdeel deze over de 10 vormpjes met een theelepel. Strijk wat glad en zet 20 minuten in de diepvries.

Verhit de pindakaas een minuutje in de microgolfoven zodat deze wat meer lopend wordt. Verdeel over de hard geworden chocolade, strijk glad en zet opnieuw 20 minuten in de diepvries.

Smelt de andere 100 g chocolade op dezelfde manier als de vorige portie en verdeel over de pindakaas. Strooi er wat grof zeezout over en laat 20 minuten opstijven in de diepvries.

Bewaar ze in de koelkast of in de diepvries. Als je het laatste kiest, moet je ze tien minuutjes laten rusten vooraleer je ervan kan eten.

Veel chocoladeplezier!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *