• Aperitief

    Aperitief: Inktvis-Scampischotel

    Geef je binnenkort een feestje en heb je party-stress? Ik heb alvast een geweldig én gemakkelijk én heerlijk én gezellig gerechtje voor jou waardoor je al wat kan kalmeren. Er zijn veel mensen die kampen met party-stress. Je organiseert een feestje en de datum komt dichterbij en plots denk je: Help, wat moet ik maken?! Het mag niet te moeilijk…

  • Aperitief

    Aperitief: Pesto van rode biet

    Vandaag presenteer ik een gezonde apéro-time voor jullie. Je zal denken: ‘Maar pesto is toch helemaal niet gezond?!’. Jahaaa, maar deze wel hoor. Er zit zo goed als géén olijfolie in en smaakt toch lekker. Oké, de parmezaan heb ik niet weggelaten. We kunnen ook niet alles hebben, hé. En vet kan niet zoveel kwaad, vraag het maar aan Pascale…

  • Aperitief

    Aperitief: Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes

    Haaaa, het is vrijdag. We hebben weer goed gewerkt deze week en nu mogen we genieten. Gezellig aperitieven. Ik aperitief steevast op vrijdag. Of dat nu met het lief, familie of vrienden is, dat verschilt. De enige constante is dàt het gebeurt. Op vrijdag, als ik op de trein zit onderweg naar huis, kijk ik echt al uit naar mijn…

  • Aperitief

    Tapenade van snijbonen

    Hallo iedereen! Jawel, het is weer vrijdag en dat betekent een nieuwe apéro-time. We gaan weer lekker aperitieven en vandaag doen we dat met een gezonde en frisse tapenade. Ik had nog snijbonen die al gekookt waren in de koelkast liggen en ik wist niet wat ik ermee moest doen. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien. Uiteindelijk…

  • Aperitief

    Aperitief: Gerookte sprot met zure room en appel

    Joehoe! Het is vrijdag. Op vrijdag zijn we gelukkig en blij. Want het weekend staat weer voor de deur. We hebben er een ijskoude week op zitten. Dus deze week hebben we ons aperitiefje dubbel en dik verdiend. Ook al werken we binnen, waar de verwarming loeihard staat. Toch hebben we het verdiend omwille van de kou. En gewoon, een…

  • Aperitief

    Aperitief: Bresaolarolletjes met dadels, munt en pistaches

    Eerst en vooral: Een heel gelukkig nieuwjaar! Dat al jullie wensen mogen uitkomen. Hopelijk heeft iedereen een goede avond gehad. Het lief en ik hebben een etentje georganiseerd thuis voor de vriendengroep en erna zijn we een goed stapje in de wereld gaan zetten. Terwijl het lief nog slaapt, blog ik. Ik moet zeggen, het was echt een leuke avond.…

  • Aperitief

    Kerstmenu – Hapjes: Worstenbroodjes

    Het kan bijna niet klassieker dan een worstenbroodje. En toch maak ik het voor kerst. Gewoon omdat het altijd en overal zo een voltreffer is. Iedereen lust worstenbroodjes. Behalve de vegetariërs. Maar die hebben even pech. Die moeten het doen met de aubergineballetjes ;). Worstenbroodjes met mosterd, haaaa. Feestelijker kan niet. Mijn oma maakt ze áltijd op kerstavond en de…

  • Aperitief

    Toastjes met witte pens

    Ik heb een tophapje voor jullie. Ik zweer het. Zó lekker! Mijn broer heeft het mee getest en hij was het er mee eens. En hij legt de lat hoog.  Dus jullie kunnen gerust zijn. Ikzelf ben zot van witte pens. Mijn nummer één lievelingseten op de kerstmarkt. Een broodje met een witte worst en gebakken ajuin. Ik bedoel… Té…

  • Aperitief

    Aperitief: Aubergineballetjes met yoghurtdip

    Zo af en toe (of vaker dan we zelf willen toegeven) heffen we het glas. Dit doen we om verschillende redenen. Om een jarige te vieren, om het weekend in te zetten, op een feestdag of gewoon zomaar. Het liefst van al doen we dat met een lekker hapje erbij. Ja, een zak chips opentrekken is gemakkelijk én lekker, maar…