-
Word jij de nieuwe winefluencer van Rueda?
Hé, jij daar. Hallo! Zin om de nieuwe winefluencer van Rueda te worden? Lees dan snel even mee, want je kan een Rueda pakket, wijnreis naar Spanje én een samenwerking twv maar liefst 5000 euro met Rueda winnen. Ja, geloof je oren maar, want het is helemaal waar! Hé, ho, stop! Rueda, wat is dat? D.O. Rueda is één van…
-
Julien’s verjaardagstaart (3 jaar)
Dit is het allereerste jaar dat Julien zich echt bewust was van zijn verjaardag. Hij was super fier op zijn kroon, alle slingers en ballonnen en zeker en vast ook op de verjaardagstaart. Voor zijn feestje begon, waren we hem een aantal keer kwijt. ‘Waar is Julien?’ En dan vonden we hem steeds terug in de berging met de deur…
-
Gemakkelijk en snel 3-gangen menu
Een gemakkelijk en snel 3 gangen-menu, dat klinkt als muziek in de oren want etentjes organiseren, het kan ons al eens wat stress bezorgen. Ofwel weten we niet goed wat maken, ofwel moeten we voor het gewenste menu te lang in de keuken staan ofwel is het teveel werk vooraf en kan dat er niet meer bij in ons drukke…
-
Top 10 gerechtjes van 2020
Om te beginnen: Gelukkig Nieuwjaar! WAT EEN JAAR – Als we in januari 2020 hadden moeten verzinnen wat er ging gebeuren, dan had denk ik niemand dit scenario kunnen bedenken. Halleluja! Maar het is zover, 2021 is bereikt en hopelijk kan het vanaf nu alleen maar beter worden #coronashmorona. Tradities zijn er om in ere gehouden te worden, dus ook…
-
Kippenbout met mosterdgratin en een winterse salade
Wie oh wie is er nog op zoek naar kerstinspo? Omdat het niet altijd het duurste vleesje van de hoop moet zijn, ging ik dit feestseizoen eens voor kip. Een stevige, flinke, sappige kippenbout. Yum! Heerlijk in combinatie met de mosterdgratin en de winterse salade met appel en veenbessen. Kip kan altijd wel wat kruiden en extra smaak gebruiken. Ik…
-
Bladerdeegrolletjes met gehakt en cheddar
Hohooo, over een ultiem lekker aperitiefhapje gesproken. Dat kunnen we van deze bladerdeegrolletjes met gehakt en kaas zeker en vast zeggen. Ze zijn lekker vettig, maar dat maakt ze extra smakelijk. We kunnen in deze tijden allemaal wel een stevig hapje gebruiken, hé. Glaasje prosecco erbij en we zijn klaar om er een gezellige avond van te maken. Het lijkt…
-
DIY – Cake Topper
Hallo allemaal, Julien werd recent twee jaar (twee jaar – stop de tijd!) en ik maakte een super deluxe verjaardagstaart – KLIK HIER voor het recept – en wat kan niet ontbreken aan een verjaardagstaart? Juist, de cake topper! Je kan er op internet honderd en één vinden, geloof ik. Overal zijn leuke cake toppers te vinden, maar.. Nu ik…
-
Top 8 hittegolf-gerechtjes
Eén tip bij extreem heet weer: Als je niet gezegend bent met een huis met airco (zoals wij) en je wilt je huis zo koel mogelijk houden, probeer dan zoveel mogelijk de oven en het vuur te vermijden. Vooral de oven! Wij proberen het ten huize Ginger licht en fris te houden. Zware maaltijden bevallen ons vaak niet als het…
-
Over streekproducten en een lekker dessertje
Dat ik een fiere Limburger ben, dat kunnen we wel stellen. Dat heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Limburg is gezellig. De mensen zijn sympathiek, gastvrij, culinair en fier op de eigen streek. Tradities worden in ere gehouden, maar vernieuwing komt ook waar nodig. We hebben mooie natuur, leuke steden, lekker eten en drinken, cultureel erfgoed,.. Kortom, alles…
-
Pimp je salade – TIPS
Hallo allemaal, vandaag geen receptje voor jullie, maar wél leuke tips die je kan gebruiken om je salade die extra schwung te geven die het nodig heeft. Zoveel mensen vinden salades saai, voor de konijntjes of vinden het vooral goed als side dish bij biefstuk en frietjes. NEE, HOOR! Klopt helemaal niet, want je kan met salades zoveel doen en…