Chocolade-pecan muffins
Zondag bakdag. Gezellig. Een heerlijke geur door het huis. Van vanille, chocolade, honing, koffie,… Vandaag van chocolade, dat was wel al duidelijk waarschijnlijk. En noten. Ik eet heel graag noten. Ik eet ze uit het vuistje als tussendoortje, draai ze onder de granola, nuttig ze gezouten voor het aperitief en gebruik ze voor gebak. Zoals nu. Lekker lekker lekker. Met noten kan je alle kanten uit dus. Zondag bakdag is topgezellig. Dat is een feit. En voor dit bakmoment deed ik mijn chocoladebijbel weer open. God, wat een heerlijk boek. Traditioneel, maar met echt supergoede recepten. En ik deel hier wat van met jullie. Met een paar kleine aanpassingen. Graag gedaan.
Benodigdheden, voor ongeveer 14 muffins:
175 g boter
150 g pure chocolade, in stukjes
200 g basterdsuiker
50 g rietsuiker
4 eieren
1 vanillesuiker
110 g bloem
2 el cacaopoeder
115 g pecannoten, grof gehakt
Bereiding:
Laat de boter en de chocolade au bain-marie smelten en giet het mengsel over in een mengkom. Voeg er de verschillende soorten suiker aan toe en meng goed met een garde. Roer de eieren er één voor één onder. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de mengkom en spatel alles onder het mengsel. Roer als laatste de noten erdoor.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vul een muffinplaat met het mengsel. Leg er eerst muffinpapiertjes in. Vul de vormpjes tot aan de rand. Ik had nog mengsel over en heb toen nog een siliconevorm van mini tulbandvormpjes gevuld. Hier maakte ik nog 4 tulbandjes van.
Bak de muffins af in 30 minuten op 180°C. Laat ze volledig afkoelen.
Heerlijk genieten maar, met een kopje koffie erbij.
Enjoy!
3 Comments
Nele
Hallo, ik was op zoek naar recepten met pecannoten en kwam hierop terecht. Super lekker lijkt me! Is dit enkel met gewone bloem zonder bakpoeder of gebruik ik zelfrijzende bloem? Bedankt!
As Cooked By Ginger
Hoi! Leuk dat je hier terecht kwam 🙂
Het is altijd gewone bloem tenzij anders aangegeven.
Als het zelfrijzende moet zijn, zet ik het er altijd bij.
Veel bakplezier!
Pingback: