Vanilleyoghurt muffins
Je hebt vanillemuffins, je hebt yoghurtmuffins, je hebt vanille yoghurtmuffins en dan heb je de mijne: vanilleyoghurt muffins. Vier verschillende dingen en de laatste zijn degene die we vandaag gaan maken. Muffins gemaakt met vanilleyoghurt. Het geeft een hele andere smaak dan wanneer je bijvoorbeeld natuuryoghurt zou gebruiken en vanillesuiker zou toevoegen. Beide heel lekker, maar het is natuurlijk altijd leuk om eens af te wisselen.
Deze muffins zijn heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Ze bevatten maar zes ingrediënten en zijn bijna te gemakkelijk te maken. Snelle muffins dus! Ik vind het persoonlijk een ideaal gebakje om te maken wanneer je kindje moet trakteren in de kinderopvang of de klas. Het zijn geen zware muffins, maar heel licht en fluffy waardoor ze voor kindjes leuk zijn om te eten. Ik ken denk ik geen enkel kindje dat nee zegt tegen een vanillecakeje. Ze zijn dan ook heel lekker! Dat ze bijna absurd snel klaar zijn is ook geen straf. Je-weet-wel, voor wanneer je die traktatie toch wel net even vergeten was. Oeps! 😉
Benodigdheden, voor 12 vanilleyoghurt muffins:
250 g vanilleyoghurt
3 eieren
120 ml zonnebloemolie
120 g suiker
1,5 tl bakpoeder
230 g bloem
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt met de eieren, zonnebloemolie en de suiker. Klop stevig los met de garde. Zeef de bloem boven de mengkom en voeg ook het bakpoeder toe. Meng tot één geheel.
Verdeel muffinpapiertjes over de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 gaatjes. Bak 20 minuten en laat afkoelen.
Enjoy!
Laurence
Heb je de smaak te pakken gekregen of zoek je nog andere receptjes om mee te trakteren? Check dan zeker mijn andere muffin-receptjes. Want geef toe, muffins zijn leuk om te maken en iedereen eet ze graag!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Vanilleyoghurt muffins
Ingrediënten
- 250 g vanilleyoghurt
- 3 eieren
- 120 ml zonnebloemolie
- 120 g suiker
- 1,5 tl bakpoeder
- 230 g patisseriebloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de vanilleyoghurt met de eieren, zonnebloemolie en suiker. Klop stevig los met de garde.
- Zeef de bloem boven de mengkom en voeg het bakpoeder toe. Meng.
- Verdeel muffinvormpjes over de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 vormpjes.
- Bak 20 minuten en laat afkoelen. Enjoy!
Notities
- Deze muffins zijn dé ideale traktatie voor in de klas, de kinderopvang, scouts,.. Overal waar trakteren een ding is dus!
- Voeg gerust fruit naar keuze toe. Ik denk aan bosbessen, frambozen, braambessen, appel, peer,… Een fruitje kiezen en toevoegen.
- Een snufje kaneel en/of een beetje kardemom gaan deze muffin ook niet misstaan. Eens het proberen waard?
- Je kan uiteraard ook gewone yoghurt gebruiken en wat vanillesuiker of vanille-extract toevoegen. Kies dan voor volle natuuryoghurt om hetzelfde fluffy resultaat te bekomen.
9 Comments
Sara
Super lekker!
As Cooked By Ginger
Joepie!! 🙂
Pingback:
Lore
Eenvoudig recept met een heerlijk resultaat!
Ik gebruikte Griekse vanilleyoghurt, zou een plantaardige alternatief (bv. Alpro) ook werken in dit recept?
As Cooked By Ginger
Hoi! Ik denk dat het zeker moet lukken met sojayoghurt! 🙂
Hanne
Heerlijke, fluffy muffins!
Vanilleyoghurt geeft er toch een ander smaakje aan dan gewone vanillesuiker of extract. Ik heb ze gemaakt met soya vanilleyoghurt en dit ging ook perfect.
As Cooked By Ginger
Heel fijn te horen! 🙂
Jami
Heeeeeerlijke muffins. Ik blijf ze keer op keer maken. Easy and delicious.
As Cooked By Ginger
Fijn te horen, yay! 🙂