De Kinderhoek,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

Vanilleyoghurt muffins

Je hebt vanillemuffins, je hebt yoghurtmuffins, je hebt vanille yoghurtmuffins en dan heb je de mijne: vanilleyoghurt muffins. Vier verschillende dingen en de laatste zijn degene die we vandaag gaan maken. Muffins gemaakt met vanilleyoghurt. Het geeft een hele andere smaak dan wanneer je bijvoorbeeld natuuryoghurt zou gebruiken en vanillesuiker zou toevoegen. Beide heel lekker, maar het is natuurlijk altijd leuk om eens af te wisselen.

Deze muffins zijn heel gemakkelijk te maken en snel klaar. Ze bevatten maar zes ingrediënten en zijn bijna te gemakkelijk te maken. Snelle muffins dus! Ik vind het persoonlijk een ideaal gebakje om te maken wanneer je kindje moet trakteren in de kinderopvang of de klas. Het zijn geen zware muffins, maar heel licht en fluffy waardoor ze voor kindjes leuk zijn om te eten. Ik ken denk ik geen enkel kindje dat nee zegt tegen een vanillecakeje. Ze zijn dan ook heel lekker! Dat ze bijna absurd snel klaar zijn is ook geen straf. Je-weet-wel, voor wanneer je die traktatie toch wel net even vergeten was. Oeps! 😉

Benodigdheden, voor 12 vanilleyoghurt muffins:

250 g vanilleyoghurt

3 eieren

120 ml zonnebloemolie

120 g suiker

1,5 tl bakpoeder

230 g bloem

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de yoghurt met de eieren, zonnebloemolie en de suiker. Klop stevig los met de garde. Zeef de bloem boven de mengkom en voeg ook het bakpoeder toe. Meng tot één geheel.

Verdeel muffinpapiertjes over de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 gaatjes. Bak 20 minuten en laat afkoelen.

Enjoy!

Laurence

Heb je de smaak te pakken gekregen of zoek je nog andere receptjes om mee te trakteren? Check dan zeker mijn andere muffin-receptjes. Want geef toe, muffins zijn leuk om te maken en iedereen eet ze graag!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Vanilleyoghurt muffins

As Cooked By Ginger
Heerlijke, luchtige muffins op basis van vanilleyoghurt. Ideaal als lichte snack en om mee te trakteren. Het is zo'n muffin die iedereen lust!
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Gebak, Snack
Keuken Belgisch
Porties 12 muffins

Ingrediënten
  

  • 250 g vanilleyoghurt
  • 3 eieren
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 120 g suiker
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 230 g patisseriebloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de vanilleyoghurt met de eieren, zonnebloemolie en suiker. Klop stevig los met de garde.
  • Zeef de bloem boven de mengkom en voeg het bakpoeder toe. Meng.
  • Verdeel muffinvormpjes over de muffinplaat en verdeel het deeg over de 12 vormpjes.
  • Bak 20 minuten en laat afkoelen. Enjoy!

Notities

  • Deze muffins zijn dé ideale traktatie voor in de klas, de kinderopvang, scouts,.. Overal waar trakteren een ding is dus!
  • Voeg gerust fruit naar keuze toe. Ik denk aan bosbessen, frambozen, braambessen, appel, peer,… Een fruitje kiezen en toevoegen.
  • Een snufje kaneel en/of een beetje kardemom gaan deze muffin ook niet misstaan. Eens het proberen waard?
  • Je kan uiteraard ook gewone yoghurt gebruiken en wat vanillesuiker of vanille-extract toevoegen. Kies dan voor volle natuuryoghurt om hetzelfde fluffy resultaat te bekomen. 
Trefwoord Muffins, Vanilleyoghurt

9 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept