Zondag Bakdag: Brownie koekjes
O M G – Zo lekker! Een tijdje geleden zat ik met een restje gesmolten chocolade. Heb ik wel vaker. Aangezien ik het niet graag zomaar in de vuilbak kieper, probeer ik er altijd iets mee te maken. Hoe? Door er gewoon vanalles bij te doen dat ik in huis heb. Meestal komt er niet zoveel speciaals uit, maar deze keer… I was onto something!
Ik maakte een rijkelijk beslagje en twijfelde tussen minimuffins en koekjes. Ik besloot om er minimuffins van te maken, maar maakte ook één koekje van het beslag. De minimuffins waren niet meteen wat het moest zijn, maar het koekje.. Ja, dat mocht er wezen. Het mocht alleen wat smeuïger. Conclusie: Minder bloem, meer chocolade. Na de tweede poging staat het gerechtje heuuulemaal op punt. Ready? Hier gaan we!
Benodigdheden, voor 14 koekjes:
200 g pure chocolade + 2 repen voor de afwerking
50 g boter
2 eieren
70 g lichtbruine suiker
80 g havervlokken
70 g bloem
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 °C en haal de bakplaat eruit.
Smelt de 200g chocolade en de boter au bain-marie. Klop ondertussen het ei en de suiker los. Giet er de gesmolten chocolade bij en klop stevig met de garde. Zeef de bloem boven de mengkom en spatel deze onder het beslag. Voeg vervolgens de havervlokken toe en meng nog eens stevig door. Laat het beslag een half uurtje rusten/afkoelen/opstijven.
Snijd de twee repen (meer of minder mag ook) chocolade in grove stukken en voeg deze toe aan het afgekoelde beslag.
Leg een vel bakpapier op je bakplaat en schep per koekje een flinke eetlepel beslag op de plaat. Laat wat ruimte tussen de koekjes en bak ze 12-15 minuten. Laat volledig afkoelen – tenzij je écht niet kan wachten 😉 – en laat het smaken!
Laurence
23 Comments
Sanne Bakkers
Beste Ginger,
Ik wilde je dit toch even laten weten. Ik maakte afgelopen zondag dit receptje voor mijn allerbeste vriendinnen groepje en iedereen was laaiend enthousiast! Ik moest ook direct het receptje met hun delen en velen van hun hebben het nu ook zelf al gemaakt! Echt overheerlijk! Blijf vooral doen wat je doet!
Groetjes,
Sanne
As Cooked By Ginger
Dag Sanne,
Super leuk dat je een berichtje achter laat hier en NOG leuker om te horen dat iedereen zo enthousiast was over de koekjes, joehoe!
Doet me veel plezier!
Groetjes,
Laurence
Letizia Cinquegrani
Dag Laurence
De koekjes waren hier een schot in de roos…
Na het opstijven/afkoelen in de koelkast heb ik chocolade met orangettes in stukjes toegevoegd. Dat was ook een echte meerwaarde voor ons.
Zalig genoten. Dankjewel voor het lekker receptje.
As Cooked By Ginger
Hoi,
Super leuk om te lezen en wat een goed idee om een andere chocolade te nemen.
Klinkt inderdaad super lekker!
Groetjes,
Laurence
Florence
Hallo,
Ik zou ze heel graag maken komend weekend, alleen zou ik de lichtbruine suiker kunnen vervangen door de donkere variant? Heb namelijk enkel dit in huis staan.
Groetjes!
As Cooked By Ginger
Hoi!
Kan je zeker vervangen, ze zullen misschien wat anders smaken, maar lekker zullen ze nog zijn 🙂
Groetjes,
Laurence
Mieke
Heerlijke koekjes! En ze vullen ook zo lekker met die chocolade 🙂
Alleen kreeg ik ze niet mooi gevormd, de havermout zorgde er voor dat ze een nogal rotsachtig uitzicht kregen. Hoe kan ik mooi gevormde brownie-koekjes maken?
As Cooked By Ginger
Hoi!
Als ze net uit de oven komen en ze nog zacht zijn, kan je altijd een serveerring of glas over de koekjes zetten en draaiende bewegingen maken, dan vormt het koekje zich nog en heb je een mooie cirkel. Al vind ik het zeker even leuk als ze niet perfect zijn 😉
Groetjes,
Laurence
Leen
Hey,
Gisteren deze browniekoekjes gebakken, en wauw…..wat zijn deze lekker. Had al eerder browniekoekjes van een ander recept maar die konden niet tippen aan jou recept. En deze zijn nog gezonder ook, veel minder suiker en de havermout erin. Geloof me, deze zullen nog vaak bij mij op de tafel verschijnen. En de andere receptjes heb ik ineens verwijdert.
As Cooked By Ginger
GEWELDIG! Doet me super veel plezier om dit te lezen. Heel fijn dat je het laat weten 🙂 Dankje!
Sarah
Heerlijke koekjes en zo gemakkelijk te maken. Ik vind het fijn dat ze niet te zoet zijn. Heb ze al een aantal keer gemaakt ondertussen en ze vallen bij iedereen in de smaak.
As Cooked By Ginger
Oh super leuk om te horen, doet me veel plezier 🙂
Charlotte
Blijft absoluut een toppertje! Merci voor het lekkere receptje 😉
As Cooked By Ginger
Leuk te horen dankjewel!
Annick
Hallo,
Heb je deze koekjes gemaakt met havermoutvlokken of havermoutmeel?
Vriendelijke groeten,
Annick
As Cooked By Ginger
Hey, met havervlokken. Ik heb het aangepast in de blogpost voor verduidelijking 🙂
Veel bakplezier!
Tine
Super lekker!🥰
Pingback:
Pingback:
Angela De Carl
Dat de koekjesdoos in een mum van tijd terug leeg was bewijst hoe lekker deze waren.
As Cooked By Ginger
Geweldig leuk om te horen 🙂
Pingback:
Pingback: