Geroosterde paprikahummus
Ik denk dat we ondertussen zo naderhand allemaal een moord doen voor hummus. Het is razend populair en ik snap helemaal waarom. Het is gewoon zo lekker! Meer nog, je kan het op duizend-en-één verschillende manieren maken. Je hebt je basisrecept en dan kieper je er bij waar je zin in hebt. Geweldig, toch?
Aangezien ik enorm veel houd van de smaak van geroosterde paprika (hmmm!). Dacht ik dat het misschien een leuk idee zou zijn om er hummus mee te maken. Wat bleek? Dat het een héél goed idee was. Eén van mijn favorietjes nu! En helemaal niet veel werk. Dat horen we graag!
Benodigdheden:
1 rode paprika
220 g kikkererwten, uitgelekt gewicht
1 el tahin
sap van 1 citroen
scheutje olijfolie
1 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
peper, zout
Bereiding:
Gemakkelijker dan dit gaat het niet worden. Was de paprika en snijd hem in twee. Haal de zaadjes eruit en leg de twee helften op een bakplaat met de buitenkant naar boven. Zet 40 minuten in een oven van 180°C. Laat ze nadien een beetje afkoelen en haal dan het velletje eraf. Dat gaat nu heel gemakkelijk.
Snijd de paprika in stukjes en doe ze in de blender samen met de rest van de ingrediënten. Mixen tot een dikke pap en klaar! Als je hummus te dik is, voeg je extra olijfolie of een beetje van het sap van de kikkererwten toe.
Haal die crackers maar boven!
2 Comments
Green Delhi
Wat een mooie hummus variatie! ben helemaal in hummus sferen, dus blij met dit recept. Dank voor het delen!
As Cooked by Ginger
Dankjewel! En heel graag gedaan 😉 hummus is té lekker 😊