Salade met quinoa, aardbeien en feta
Geen grotere liefde dan de liefde voor aardbeien. Gewoon overheerlijk! Vanaf het moment dat ze in seizoen zijn, heb ik standaard twee bakjes van deze rode schatjes in mijn koelkast liggen. Ik kan er niet zonder. Zo lekker! We eten ze normaal gezien als tussendoortje, bij het ontbijt, in gebak, bij een dessertje,.. maar waarom proberen we ze niet gewoon eens bij ons avondeten te eten, als onderdeel van een hartig gerecht. Dat kan best en het is nog super lekker ook! Hier combineer ik ze met feta en quinoa. Simpel, elegant en oh zo smakelijk.
Benodigdheden, voor 2 personen:
100 g quinoa, tricolore (of een andere naar keuze)
20 tal aardbeien
handvol walnoten
handvol rucola
handvol gemengde sla
100 à 125 g feta
enkele stengels verse munt
sap van 1/2 sinaasappel
balsamicocrème
olijfolie
peper
Bereiding:
Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel groentebouillon en laat volledig afkoelen.
Snijd de aardbeien in twee of vier en hak de walnoten grof. Was de sla en rucola en doe deze in een grote mengkom. Voeg de aardbeien en walnoten toe en verkruimel de feta boven de kom. Versnipper de munt en voeg deze ook toe, samen met de afgekoelde quinoa. Sprenkel er wat olijfolie bij en het sap van de sinaasappel. Meng goed en kruid met peper.
Verdeel het geheel over twee borden en werk af met balsamicocrème en eventueel extra feta en peper.
Zeer lekker, fris en gezond!
Smakelijk!
One Comment
Pingback: