Soep

Witloofsoep

Als rasechte soepboer kan ik het niet laten om regelmatig een soepje te posten. Deze is één van mijn favoriete soepen die de mama maakt. Ik weet dat iedereen altijd zegt ‘mijn mama maakt de beste soep’, maar trust me, de mijne doet dat. Ze zou zo een soepbar kunnen beginnen enkel en alleen al met haar bouillonsoep, tomatensoep, kervelsoep en witloofsoep. Een boerenboterham erbij en hop, de lunch is klaar. Maar dus, deze witloofsoep is een simpele, lekkere soep. Geen extra foefjes zoals curry, appel, prei,.. Witloof is lekker bitter en als je bv prei erbij doet, ga je nog weinig van de witloof proeven. Daarom is deze soep lekker simpel gehouden, zodat je gewoon van de pure witloofsmaak kan genieten. Heerlijk.

IMG_9998

Benodigdheden:

4 stronken witloof

peper, zout

1 kippenbouillonblokje

1 l melk

IMG_2852-2

Bereiding:

Snijd de witloofstronken in de helft en snijd de bittere kern eruit. Houd 3/4 van 1 stronk apart. Snijd de rest van de witloof fijn.

Stoof de witloof aan in een flinke scheut olijfolie. Kruid stevig met peper en zout. Laat een paar minuten aanstoven en voeg dan de melk toe. Voeg het bouillonblokje toe en laat de soep ongeveer 15-20 minuten koken. Snijd het laatste stukje witloof in fijne sliertjes.

Mix de soep fijn en voeg de sliertjes witloof toe. Laat deze nog een vijftal minuten garen in de hete soep.

Bedienen en genieten maar.

Smakelijk!

IMG_9999

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *