Noedelsoep met kip en kokos
Leve de noedelsoepjes, toch? Wat kan dat toch zo ongelofelijk smaken. Al slurpend boven een kom warme soep hangen. I love it! De Aziatische keuken is sowieso een keuken waar ik veel inspiratie uit haal. Moet ook maar zo lekker niet zijn, hé.
Als ik noedelsoep maak, keer ik meestal terug naar mijn recept voor noedelsoep met scampi en inktvis. Té lekker! Maar zo af en toe mag het ook eens een ander noedelsoepje zijn. Vandaag gaan we dus voor eentje met kip en kokosmelk, veel pindanootjes en een eitje. Ziet het er niet héérlijk uit? Komt ie!
Benodigdheden, voor 2 personen (met een restje voor de dag nadien, want dan smaakt ie nog beter!):
1 l kippenbouillon
250 ml kokosmelk (ik nam dikkere uit brik)
60 ml sojasaus
2 el vissaus
100 g pindakaas
2 el rietsuiker
2 el curypasta
2 kippenfilets
300 g shiitakes + een bakje shimeji champignons (dat zijn die lange, dunne die je op de foto ziet)
1 rode paprika
3 cm verse gember, geraspt
100 g noedels naar keuze
1 limoen
300 g baby spinazie (of gewone spinazie)
verse basilicum
pindanoten
sesamolie
2 eieren
4 stengels lente-ui
Bereiding:
Neem er een grote pot bij en doe er de kokosmelk, sojasaus, vissaus, rietsuiker, pindakaas en currypasta in. Meng tot één geheel en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en voeg er de kipfilets, champignons en gember aan toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe. Zet de deksel op de pot en laat 10-15 minuten koken op lager vuur.
Breng water aan de kook en kook twee eitjes half hard. Zo’n 7 minuten.
Haal de kip uit de soep en trek in reepjes. Voeg terug toe en breng terug aan de kook. Voeg de noedels, sap van 1 limoen, spinazie en een klein handje verse basilicum toe. Kook totdat de noedels gaar zijn.
Dien de soep op in diepe borden en werk af met pinda’s, lente-ui en de eitjes die je in de helft gesneden hebt. Druppel per bord een eetlepel sesamolie over de soep en laat het dan vooral smaken!
Geniet ervan,
Laurence
9 Comments
Lut van cauwenbergh
Noedelsoep met kip en kokos is gorgious. Dus , weer teveel gesmuld!
As Cooked By Ginger
Super leuk te horen, Lut! 🙂
Jennifer
Toevallig last-minute beslist om deze te maken en wat een topper! Ik vond geen spinazie in de winkel dus heb die vervangen door paksoi. Echt een heerlijke soep. Ben al benieuwd naar de leftovers morgen!
As Cooked By Ginger
Doet me heel veel plezier! Hopelijk hebben de leftovers gesmaakt 😉
Eline Meyvis
Heerlijk gerecht! Ondertussen al 3x gemaakt ☺️
As Cooked By Ginger
Yaaayyyy!
Meliena Decuypere
Maakte deze gisteren voor de derde keer en het is echt een topper! Gezond comfortfood, ik ben een fan! Mijn vriend is geen grote fan van de aziatische keuken, maar deze soep werkt hij zonder problemen naar binnen. Deze zal hier nog een paar keer op het menu terecht komen!
As Cooked By Ginger
Geweldig! Doet me veel plezier 🙂
Pingback: