Comfortfood,  Gevogelte,  Soep

Noedelsoep met kip en kokos

Leve de noedelsoepjes, toch? Wat kan dat toch zo ongelofelijk smaken. Al slurpend boven een kom warme soep hangen. I love it! De Aziatische keuken is sowieso een keuken waar ik veel inspiratie uit haal. Moet ook maar zo lekker niet zijn, hé.

Als ik noedelsoep maak, keer ik meestal terug naar mijn recept voor noedelsoep met scampi en inktvis. Té lekker! Maar zo af en toe mag het ook eens een ander noedelsoepje zijn. Vandaag gaan we dus voor eentje met kip en kokosmelk, veel pindanootjes en een eitje. Ziet het er niet héérlijk uit? Komt ie!

Benodigdheden, voor 2 personen (met een restje voor de dag nadien, want dan smaakt ie nog beter!):

1 l kippenbouillon

250 ml kokosmelk (ik nam dikkere uit brik)

60 ml sojasaus

2 el vissaus

100 g pindakaas

2 el rietsuiker

2 el curypasta

2 kippenfilets

300 g shiitakes + een bakje shimeji champignons (dat zijn die lange, dunne die je op de foto ziet)

1 rode paprika

3 cm verse gember, geraspt

100 g noedels naar keuze

1 limoen

300 g baby spinazie (of gewone spinazie)

verse basilicum

pindanoten

sesamolie

2 eieren

4 stengels lente-ui

Bereiding:

Neem er een grote pot bij en doe er de kokosmelk, sojasaus, vissaus, rietsuiker, pindakaas en currypasta in. Meng tot één geheel en voeg dan de bouillon toe. Breng aan de kook en voeg er de kipfilets, champignons en gember aan toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en voeg toe. Zet de deksel op de pot en laat 10-15 minuten koken op lager vuur.

Breng water aan de kook en kook twee eitjes half hard. Zo’n 7 minuten.

Haal de kip uit de soep en trek in reepjes. Voeg terug toe en breng terug aan de kook. Voeg de noedels, sap van 1 limoen, spinazie en een klein handje verse basilicum toe. Kook totdat de noedels gaar zijn.

Dien de soep op in diepe borden en werk af met pinda’s, lente-ui en de eitjes die je in de helft gesneden hebt. Druppel per bord een eetlepel sesamolie over de soep en laat het dan vooral smaken!

Geniet ervan,

Laurence

9 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *