-
Quinoa met geroosterde paprika en spiegelei
Klinkt het niet heerlijk? Quinoa met geroosterde paprika en spiegelei. Yum! Een paprika die geroosterd werd, heeft een heerlijke smaak, vind ik. En de geur in je huis, mmmm. Er is een verschil in smaak tussen gestoofde en geroosterde paprika en er is een heel groot verschil in smaak tussen rauwe en geroosterde. Geroosterde paprika krijgt een rokerig smaakje en…
-
Havermout-bosbessentaartje
Dit is écht een toppertje! Serieus. Dit taartje was op 2,5 dagen op en enkel het lief en ik hebben ervan gegeten. We konden er gewoon niet van af blijven. Heerlijk, toch? Ik geniet er altijd van als andere mensen genieten van iets dat ik gemaakt heb. Veel mensen zullen dat wel een zalig gevoel vinden en met dit taartje…
-
Courgette-zoete aardappelkoekjes met een yoghurtsausje
Vandaag geen pastaatje voor jullie, I’m sorry! Maar wel opnieuw een gezond receptje. Ik heb al een tijdje geen pasta meer gegeten en daarom zit ik zonder pasta-post. Note to self: eet pasta. Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maart zit volledig volgeboekt. Elk weekend staat er zowel vrijdag als zaterdag wat op. Daarom heb ik minder tijd om te koken en…
-
Bloemkoolcouscous
Bloemkoolcouscous. Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, maar lekker, dat is het alvast wel. Het is eigenlijk gewoon rauwe bloemkool die tot korrels in de blender werd gepulseerd. Het is een gezonder alternatief voor couscous, rijst,… Ik was eerst een beetje sceptisch toen ik er voor het eerst over hoorde, maar nu ben ik helemaal fan. Deze combinatie is gewoonweg…
-
Boerenboterham met gegrilde appel en mozzarella
Een heerlijk lunchgerechtje, dit. Niet te zwaar, fris door de appel en gewoon echt lekker. Het heeft me zelfs verbaasd wat betreft de smaak. Ik had niet verwacht dat ik het zó lekker zou vinden. Zeker voor herhaling vatbaar. Op dinsdagen eet ik vaak alleen. Het lief heeft meestal wacht dan, dus dan kan ik dingen maken die hij niet…
-
Platte donutcakejes
Huh?! Platte donutcakejes? Jawel, je hoort het goed. Deze zijn ontstaan toen ik donuts probeerde te maken. De donuts waren niet zo’n succes en werden daarom platte donutcakejes. Een geluk bij een ongeluk. Het glas is altijd halfvol. Het deeg was sowieso lekker, dat rook ik. Enkel de vorm was totaal mislukt, maar een lelijk eendje smaakt volgens mij even…
-
Spaghetti met mozzarella-gehaktballen in tomatensaus
Jawel, we hebben er weer een heerlijke pasta bij. Ik eet heel graag pasta en het liefst van al met een lekkere tomatensaus. Dat wist je misschien al en dat valt misschien ook op aan het aantal pastaposts mét tomatensaus versus pastaposts zonder tomatensaus. Ik maak tomatensaus ook vaak op gevoel, dus het is altijd iets moeilijker om er hoeveelheden…
-
Aperitief: Peer-prosciutto-gorgonzola stokjes
Haaaa, het is vrijdag. We hebben weer goed gewerkt deze week en nu mogen we genieten. Gezellig aperitieven. Ik aperitief steevast op vrijdag. Of dat nu met het lief, familie of vrienden is, dat verschilt. De enige constante is dàt het gebeurt. Op vrijdag, als ik op de trein zit onderweg naar huis, kijk ik echt al uit naar mijn…
-
Boekweitkoek met broccoli, avocado en feta
Ik heb vandaag een topgerechtje voor jullie. Ik was eigenlijk zelf verschoten van hoe goed dit mij gesmaakt heeft. Ik had het niet verwacht, maar dit is gewoon echt mega lekker. Op maandag staat er bij ons gegarandeerd iets gezond op tafel. Na een weekend van aperitiefjes en etentjes, zorg ik maandag altijd voor een lichte en lekkere maaltijd en…
-
Linguine met Siciliaanse vleessaus
Op zaterdag blog ik meestal een pastagerechtje. Wij eten ongeveer één keer per week pasta en meestal met een tomatensausje of een variatie daarop. Vandaag maak ik een soort spaghettisaus, maar dan met ricotta erbij. Echt heerlijk. Dit was het hoofdgerecht van mijn Valentijnsdiner. Het lief heeft er heel erg van genoten. En als mijn tafelgenoten genieten, dan geniet ik…