-
Noedelsoep met kip en sojascheuten
Noedelsoep,… bestaat er iets beter dan dat? Ik vind het zo lekker! En het lief is het er helemaal mee eens. Bij ons staat het dan ook regelmatig op het menu. Al maak ik hem bijna nooit twee keer hetzelfde. Ik probeer er altijd wel weer wat anders mee, want experimenteren in de keuken is gewoon zo plezant. Een beetje…
-
Zondag ‘Bakdag’: Aardbeienijsjes
Ja, ik weet het. Niet echt een bakdag, maar elk dessertje of zoetigheid verdient het om onder zondag bakdag te vallen. Zullen we het dan ‘Zondag niet-bakdag, wel lekkerdag’ noemen voor deze ene keer? We moeten het toegeven, we hebben geen geweldige zomer gehad. Al blijf ik wel duimen dat het op 10 september, mijn trouwdag, een prachtige dag mag…
-
Kippenburgers met tzatziki
Wij zijn geen regelmatige vleeseters, maar als we vlees eten is het héél vaak kip. Kipfilet, kippenreepjes, gepaneerde kip, kippengehakt,… Kip in al zijn vormen en vandaag gaan we voor kippenburgers met tzatziki! Wij proberen onze vleesinname te beperken tot 3 maal per week of minder ongeveer. De andere dagen eten we vegetarisch of vis of schaaldieren. De vleesindustrie is…
-
Zondag Bakdag: Bosbessencake
Er staat een lekkere en smeuïge bosbessencake op het menu vandaag. Vanillecake op basis van zonnebloemolie met de frisse smaak van bosbessen. I like! Ik ben een echte cake-eter. Als er bijvoorbeeld een cake en een biscuit of andere taart op tafel staat, dan ben ik vaker geneigd om voor de cake te kiezen. Tenzij er donuts of Berlijnse bollen…
-
Penne met een romige paprikasaus en kalfsvlees
Hier ben ik weer met een geweldig lekkere pasta, al zeg ik het zelf. Moet af en toe kunnen, hé, jezelf prijzen omwille van je kook’kunsten’. Deze pasta maakte ik een beetje zonder voorbereiding. Ik wilde graag iets met mijn paprika’s doen die stilaan het levenseinde naderden én ik had ongelooflijk veel zin in pasta. Dat stond dus vast. Toen…
-
Wortelnoedels met scampi en spinazie
Een gezond, lekker en koolhydraatarm gerechtje. Niet dat ik zo bezig ben met koolhydraatarm eten, maar ik geef het maar even mee. Noedels kan je van veel verschillende groentjes maken. Courgette, zoete aardappel, komkommer en nu dus ook: Wortel! Super yum en krokant als je het niet te lang bakt. Heerlijk in combinatie met bijvoorbeeld rijstnoedels of in een simpel…
-
Aperitief: Aardbei-geitenkaashapje
Bestaat er een betere combinatie dan aardbei en geitenkaas? Ok, misschien frietjes en mayonaise of een hotdog en bicky-ajuintjes of avocado en toast of guacamole en nacho’s of jonge kaas en augurk of wortelsticks en hummus of rosbief en kroketjes of yoghurt en granola of een pannenkoek en suiker of koffie en chocolade of nutella en brood of,… Zo kan…
-
Frittata met spinazie, paprika en courgette
Eieren. Ik eet ze graag in alle vormen. Een spiegelei, zachtgekookt, hardgekookt, gemengd, met groentjes,… Gewoon superlekker toch! Ik zal dan ook niet snel zonder eieren komen te zitten, mede omdat ik regelmatig bak en veel gebakjes kunnen niet zonder eieren. Plus, eieren zijn perfect om een kater te verzachten én ze zijn best wel een soort van comfortfood voor…
-
Havermoutkoekjes met pindakaas en cacao
Laat je niet misleiden door het uiterlijk van deze havermoutkoekjes met pindakaas en cacao, want ze zijn god-de-lijk! Ik had er niet het volste vertrouwen in dat ze lekker gingen zijn en proefde ze een beetje sceptisch, maar God, ze zijn écht goed. Ze smaken een beetje zoals een Snickers, maar dan wat gezonder. De textuur is ook helemaal geweldig. Een…
-
Spaghetti Puttanesca
Zoals jullie weten probeer ik mijn pasta-inname te beperken tot één maal per week. Dat lukt de ene week al beter dan de andere. Want geef toe, een lekkere pasta is het beste ter wereld. Lekker slurpen, smakken, draaien, smodderen op je witte blouse,… I love it! Ik maak vaak pasta’s op basis van tomatensaus met veel look en ui…