• Comfortfood,  Gevogelte

    Zoetzure kip met rijstnoedels

    Zoetzure saus kan je natuurlijk gemakkelijk uit een pakje kopen. Leuk en zo, maar dan heb je geen controle over wat erin zit. Als je hem lekker zelf maakt, heb je dat wel. Ik heb het niet zo voor eten uit pakjes. Ik wil graag weten wat ik eet en vooral ook zelf kiezen wat er in mijn eten zit.…

  • Lunch,  Salades,  Super Healthy

    Salade met quinoa, aardbeien en feta

    Geen grotere liefde dan de liefde voor aardbeien. Gewoon overheerlijk! Vanaf het moment dat ze in seizoen zijn, heb ik standaard twee bakjes van deze rode schatjes in mijn koelkast liggen. Ik kan er niet zonder. Zo lekker! We eten ze normaal gezien als tussendoortje, bij het ontbijt, in gebak, bij een dessertje,.. maar waarom proberen we ze niet gewoon…

  • Gevogelte,  Salades

    Salade van gegrilde aubergine en ‘pulled chicken’

    Deze salade staat al sinds oktober op mijn ’to cook’ lijstje. Telkens ik hem op de planning zette, kwam er iets tussen. We gingen onverwachts ergens naartoe of (en dat is de belangrijkste oorzaak) ik vergat de kip uit te leggen. Ja, ik ben zo’n persoon die altijd een goede weekplanning maakt als het op het avondeten aankomt. Helaas ben…

  • Super Healthy,  Vis

    Komkommer-radijs salade met miso zalm

    Miso, Miso,.. me so happy. Het is een top ingrediënt, een smaakmaker. Je maakt er in een wip een lekkere bouillon mee, maar je kan het, zoals bij deze bewezen, ook gebruiken als marinade voor je vis. Gepaard met deze Oosterse komkommer-radijs salade is het een verrukkelijk gerecht, dat je vrij gemakkelijk op tafel zet. Dat ik nooit al te…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met vis, zeekraal en prosciutto

    Zoals jullie weten, kan ik af en toe geweldig genieten van een lekkere pasta. Wanneer het nogal warm is, mag dat gerust een lichte pasta zijn. Eentje met frisse smaken. Geen spek en room, wel vis en olijfolie. Om even kort door de bocht te gaan. Van deze pasta had ik op voorhand wel een idee, maar hij werd eigenlijk…

  • Aperitief

    Spiesje van feta, sinaasappel en coppa

    Aperitieven, wij Belgen doen het gewoon super graag. Ik vind het alvast één van de leukste dingen die er bestaan. Op een mooie, warme dag met het avondzonnetje op je gezicht een flesje opendoen, vergezeld van lekkere hapjes. Toegegeven, ik trek vaak iets te gemakkelijk die zak zoutchips open die ik altijd in huis heb liggen (guilty!), maar omdat we…

  • Dessert

    Eierkoeken met verse slagroom en rode vruchten

    Wie oh wie is er nog op zoek naar een heerlijk dessert? Dan heb ik bij deze de oplossing voor jullie. Een luchtig en gemakkelijk te maken koekje, met verse opgeklopte room, compote van rode vruchten en verse rode vruchten. Gemakkelijk, snel klaar en iedereen is er dol op. Ik moet de eerste persoon die niet graag rode vruchten eet…