Salade met eend, kaas en fruit
Er zijn zo van die winkelmomenten dat ik extra veel tijd neem om alle nieuwigheden eens goed te bekijken. Zo botste ik bij Delhaize op gedroogde eendenborst en deze gorgonzola-mascarpone. Die kaas had ik nooit eerder opgemerkt, maar het wekte wel meteen mijn interesse op want een combinatie van een zachte mascarpone met een straffe gorgonzola, dat kan gewoon niet slecht zijn.
Er zijn best wat mensen die gorgonzola te straf vinden. Ik vind het super lekker, maar niet in te grote hoeveelheden. Daarom vind ik deze kaas een goede keuze voor een salade. Want in een salade doe je al wat meer kaas dan bijvoorbeeld bij een hapje of op een beschuitje. Deze kaas is iets zachter, zonder die typische gorgonzola-smaak te verliezen. Love it, zeker in combinatie met de gedroogde eend, frisse appel en zoete druifjes. Toppertje, deze salade.
Benodigdheden, voor 2 personen:
60 g gedroogde eendenborst
1 appel
20 tal druiven
10 tal radijzen
gemengde sla
handje geroosterde witte hazelnoten
Dressing: sap 1/2 sinaasappel, 1 tl mosterd, scheutje witte wijnazijn, scheutje olijfolie, peper en zout
Bereiding:
Snijd de appel in dunne reepjes en de radijzen in blokjes. Meng met de sla en druiven en verdeel over twee borden.
Snijd de kaas in blokjes en verdeel over de salade. Dresseer er ook de gedroogde eendenborst bij en strooi daarover wat hazelnoten.
Meng alles voor de dressing en sprenkel over de salade.
Smakelijk!
Laurence