Naanpizza met champignons
Wat een perfecte lunch deze naanpizza met champignons. Het is een easy peasy gerechtje en ideaal voor wanneer het een beetje meer mag zijn of wanneer je nood hebt aan een stevige lunch. Het enige dat je nodig hebt is een stukje naanbrood/flatbread, wat kaas en champignons. Deze heeft me zo goed gesmaakt!
Naan & champignons: Comfortfood
Ik ontdekte een hele tijd geleden al naanpizza. Het is gemakkelijk want het brood is al klaar, je belegt het en het moet amper 8 minuten in de oven. Je kan er goed restjes mee opwerken en je hebt toch zo dat comfortfood gevoel. Eten om vrolijk van te worden dus! We gaan niet voor tomatensaus als basis vandaag maar houden het extra simpel met kaas en gebakken champignons.
Wat heb je nodig?
- Naanbrood
- Geraspte kaas: type mozzarella, emmentaler,..
- Champignons
- Tijm
- Look
- Geraspte parmezaan
- Oregano
- Peterselie
Wat moet je doen?
Je start met het voorverwarmen van de oven en het bakken van de champignons. Deze bak je aan met een teen look in een klontje boter of scheutje olijfolie. Kruid ze stevig met peper, zout en tijm. Bak goudbruin en zet aan de kant om wat af te koelen.
Neem er je naanbrood bij en smeer in met een dun laagje olijfolie. Strooi daarover een handje geraspte kaas en leg daarop de gebakken champignons. Verdeel daarover geraspte parmezaan en wat oregano. Bak tot de kaas gesmolten is en wat goudbruin begint te kleuren. Werk nadien af met versnipperde peterselie.
Eet meteen op en laat het smaken!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.
Tips:
- Look: De look is optioneel en kan ook gewoon weg gelaten worden.
- Op voorhand maken: Je kan de champignons op voorhand bakken en laten afkoelen en gewoon in de koelkast bewaren totdat je de naanpizza wilt maken. Je kan ook je kazen al op voorhand raspen als dit nog moet gebeuren. Dan ben je op een kwartiertje aan het eten.
- Varianten: Je kan variëren met de soorten kaas en kruiden die je gebruikt. Bvb een wat scherpere kaas gebruiken of basilicum aan de champignons toevoegen of de peterselie vervangen door verse basilicum. Een rood pepertje toevoegen aan de champignons lijkt me ook lekker.
- Bewaren: Eens afgebakken kan je de naanpizza met champignons nog koud opeten of nog wel een keertje heropwarmen, maar hij is het lekkerst wanneer hij net uit de oven komt.
Vind je dit een lekker gerechtje? Check dan zeker eens deze toppertjes:
- Naanpizza
- Pizza met bosbes en witloof
- Pizza bianca
- Pizza met brie en veenbessen
- Minipizza met aardbei en feta
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence
Naanpizza met champignons
Equipment
- Oven
Ingrediënten
- 1 teentje look versnipperd
- 60 g champignons in schijfjes
- 1/2 tl tijm
- 1 stuk naanbrood
- 50 g geraspte kaas mozzarella of emmentaler
- 20 g geraspte parmezaan
- 1/2 tl oregano
- 2 stengels verse peterselie versnipperd
- peper, zout
- boter, olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Smelt een klontje boter in een grote pan en voeg er de look en champignons aan toe. Kruid stevig met peper, zout en de tijm en bak goudbruin. Laat lichtjes afkoelen.
- Smeer het naanbrood in met een dun laagje olijfolie. Verdeel daarover de geraspte kaas.
- Leg daarop de gebakken champignons en strooi daarover de parmezaan en oregano.
- Bak 8 minuten in de oven of totdat de kaas volledig gesmolten is en goudbruin begint te worden.
- Werk af met versnipperde peterselie en eet meteen op. Smakelijk!
3 Comments
Hannelore
Lekker!
As Cooked By Ginger
Dankjewel! 🙂
Pingback: