Super Healthy,  Veggie

Groenteschotel met mozzarella

Dit recept is een beetje ‘par accident’ ontstaan. Ik wou eerst gewoon een simpel slaatje met mozzarella maken, maar toen bleek dat ik enkel groenten had die rauw, in combinatie, nu niet zo top zijn en ik was waaaayyy too lazy om naar de winkel te gaan. Heb ik soms, mijn huis niet willen uitkomen. Heb ik vaak zelfs. Oeps. Maar dus, roeien met de riemen die je hebt, noemt dat dan. Ik begon er maar aan en had vrij lage verwachtingen van dit gerecht, maar verbazingwekkend genoeg was het écht lekker en heeft het supergoed gesmaakt. Altijd tof wanneer iets beter uitdraait dan verwacht. Dat is zoals met tegenzin naar een feestje gaan en dan de volgende ochtend wakker worden met je kleren, schoenen, lenzen en shmink nog aan/op, vier smsjes met ‘je bent toch wel veilig thuisgeraakt, he?’ op je gsm en het lege doosje van een bicky burger naast je bed. De tijd van je leven gehad! En nee, doe maar niet alsof jullie dat nog nooit meegemaakt hebben 🙂 Maar bon, bij deze dus een feestje op je bord. En véél gezonder dan een bickyburger.

Benodigdheden, voor 2 personen:

1 courgette

1 paprika

250 g spinazie

2 bollen mozzarella van 250 g

1 rode ui

3-4 el sojasaus

peper, olijfolie, paprikapoeder, currypoeder, cayennepeper

sesamzaadjes

Bereiding:

Was de groenten. Snijd de ui in halve ringen, snijd de courgette in de lengte in repen en snijd deze lange repen nog eens in drie. Snijd de paprika in fijne reepjes.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote wokpan en stoof er de ui in aan. Wanneer deze glazig is, voeg je de paprika toe. Wok even mee en voeg na enkele minuten de courgettereepjes toe. Kruid stevig met peper, paprikapoeder en currypoeder en een snufje cayennepeper. Roer alles even om en voeg vervolgens 3-4 el sojasaus toe. Laat zo’n vijftal minuten aanbakken zodat de groentjes kunnen garen. Voeg nadien de spinazie toe en laat volledig slinken.

Scheur tijdens het garen van de groentjes de twee bollen mozzarella met je handen in stukjes.

Neem er twee diepe borden bij en leg op elk bord een laagje van de groenten. Leg er dan wat mozzarella op. Vervolgens weer een laag groenten, laag mozzarella, laag groenten en laag mozzarella. Giet een beetje vocht van uit de pan over het geheel, werk af met sesamzaadjes en je bent klaar voor een gezonde maaltijd. Zalig toch?

Tip: Lekker met een stukje pitabrood erbij. Als je toch graag wat meer hebt, kan je altijd rijst of spekjes of scampi’s erbij eten.

Smullen maar!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *