Broccoliburger met geitenkaas
It’s burger-time! En dat is alweer even geleden. Van tijd tot tijd kan ik zo’n zin krijgen in een burger, maar altijd dezelfde maken, lees: vleesburger, cheddar, tomaat, mayo, ui, vind ik dan ook maar saai. Plus, een foodblogger moet experimenteren, ah ja!
Je kan met duizend en één verschillende groentjes burgers maken. Spinazie, linzen, kikkererwten, zoete aardappel, pompoen,… Vandaag is het de beurt aan de broccoli. Een prachtig stuk groente met een sterke smaak. Niet iedereen eet het erg graag (zie: de echtgenoot), maar ik vind het echt een topper. Deze burger is dan ook een smaakbom van jewelste en zal jullie, hopelijk, zeker kunnen bekoren.
Benodigdheden, voor 4 burgers:
Voor de burgers:
200 g broccoliroosjes
1 ei
60 g amandelmeel
1 tl witte en 1 tl zwarte sesamzaadjes
1/2 rode peper
1 tl currypoeder, 1 tl kurkuma, 1/2 tl komijn
peper, zout
Voor de afwerking:
4 schijfjes tomaat
handvol gemengde sla
8 schijfjes komkommer
1 rol geitenkaas
pitjes van 1/2 granaatappel
cocktailsaus
4 pistolets naar keuze
Bereiding:
Weeg de rauwe broccoliroosjes af en meng ze in de blender tot zeer fijne korrels. Doe dit in een mengkom en voeg de kruiden en het sesamzaad toe. Versnipper de rode peper en voeg deze ook toe, samen met het meel en het ei. Kruid stevig met peper en zout.
Zet het geheel een half uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven. Maak er daarna vier burgers van. Verhit een flinke scheut olijfolie in een braadpan en korst de burgers aan op hoog vuur. Eens ze aangekorst zijn, zet je het vuur lager zodat ze verder kunnen garen zonder aan te branden.
Ondertussen snijd je je broodjes in 2 en smeer je een royale hoeveelheid geitenkaas op het bovenste deel van het broodje. Leg de broodjes met de binnenkant naar boven in de oven voor een 6-7 minuten. Voldoende om de kaas te doen smelten en de broodjes krokant te krijgen.
Haal de bodems uit de oven. Smeer er flink wat cocktailsaus op. Leg daarop de sla, vervolgens de broccoliburger en dan de tomaat en komkommer. Strooi er wat granaatappelpitten overheen en zet er dan de dekseltjes op. Druk goed aan.
Voilà, een heerlijke burger! Je kan hem serveren met een salade of je favoriete groentefrietjes.
Enjoy!
4 Comments
Manon l'Eco
Mmm ziet er heerlijk uit deze ga ik uitproberen!
As Cooked by Ginger
Zo leuk! ☺️ je mag me altijd een fotootje sturen!
Britt
Hoi!
Bedankt om dit recept te delen. Heel lekker van smaak!
Alleen vielen de burgers uit elkaar in de pan, ik kreeg er geen vaste vorm uit.
Heb je hier toevallig tips voor? 🙂
Liefs,
Britt
As Cooked By Ginger
Hoi!
Als je na het mengen van de ingrediënten het idee hebt dat het geheel een beetje te droog is, kan je altijd een beetje water toevoegen zodat je het beter tot één geheel kan kneden. Zeker het opstijven in de koelkast ook niet vergeten 😉
Bedankt voor je reactie!
Groetjes,
Laurence