Spaghetti Puttanesca
Zoals jullie weten probeer ik mijn pasta-inname te beperken tot één maal per week. Dat lukt de ene week al beter dan de andere. Want geef toe, een lekkere pasta is het beste ter wereld. Lekker slurpen, smakken, draaien, smodderen op je witte blouse,… I love it! Ik maak vaak pasta’s op basis van tomatensaus met veel look en ui en dan wat groentjes naar keuze, maar deze keer ging ik voor een pittigere versie met ansjovis, tonijn, olijven,… de puttanesca dus, maar dan Ginger-stijl. Ik volgde geen recept en deed maar wat en wat een lekker pittig gerechtje. See for yourself…
Benodigdheden, voor 2 personen:
200-250 g spaghetti
1 klein potje zoute ansjovis
1/2 potje kappertjes
15-tal zwarte olijven
1 blik tonijn in eigen nat
5 verse tomaten
rode wijn
2 takjes verse tijm
peper, zout
olijfolie
Bereiding:
Breng water met een scheut olijfolie aan de kook. Snijd ondertussen de olijven in schijfjes en haal de ansjovis uit de olie en leg ze kort op wat keukenpapier om uit te lekken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en stoof de olijven en kappertjes aan. Voeg één minuut later ook de ansjovis toe en weer een minuutje later de tonijn. Laat dit allemaal even goed aanstoven en giet er dan flink wat rode wijn overheen. Ik deed er ongeveer één glas in. Misschien iets meer. Laat het uitkoken en begin ondertussen de pasta te koken. Snijd de tomaten in fijne blokjes en voeg deze toe wanneer de wijn uitgekookt is (wanneer het niet meer naar alcohol ruikt). Voeg de tomatenblokjes toe en laat pruttelen op een wat lager vuurtje totdat het een saus geworden is. Kruid met peper, zout en voeg eveneens de verse tijm toe. Laat op deze manier nog tien minuten pruttelen.
Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Meng zeer goed zodat elk pastasliertje onder de saus hangt. Laat een paar minuutjes intrekken en verdeel over twee mooie pastaborden.
Zeer lekker allemaal.
Smakelijk!