Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

Cannelloni met broccoli en walnoten

De klassieke cannelloni kennen we allemaal. Met gehakt en bechamelsaus. Uiteraard super lekker! Als we er dan een vegetarische versie van maken, dan grijpen we al snel naar ricotta en spinazie. Ook super lekker. Maar wat als we die lekkere pastabuisjes gewoon eens met iets anders willen vullen? Gewoon eens zot doen. Awel, dan ben je aan het juiste adres, want wij gaan ze vandaag vullen met, dum dum dummmm,…. Broccoli en walnoten (oké, geen verrassing meer aangezien het de titel is, maar ik doe gewoon graag dramatisch).

Lekker, gezonder dan de klassieke versie, toch een gevoel van comfortfood te zijn en niet moeilijk om te maken. Wat wilt een mens nog meer?

Benodigdheden, voor 2 personen, incl restje voor de dag nadien:

1 broccoli

10-14 cannelloni buisjes

200 g ricotta

80 g walnoten

handvol verse peterselie

3 el parmezaan

Saus: 1 tomaat in blokjes, 1 el tomatenpuree, 1 blik tomatenblokjes, handvol verse basilicum, oregano, peper, zout, lookolie

Afwerking: 1 bol mozzarella, 3 el parmezaan, 3 el paneermeel, 1 tl oregano.

Bereiding:

Stoom de broccoli gaar. Rooster ondertussen de walnoten en mix deze tot grove kruimels in de blender. Doe in een grote mengkom. Mix nadien de broccoli ook grof en voeg toe aan de mengkom. Voeg de ricotta en de 3 el parmezaan toe. Kruid stevig met peper en een beetje zout. Voeg de peterselie toe, die je versnipperd hebt. Meng alles goed door elkaar. Vul de buisjes en schik deze in een ovenschotel die je lichtjes ingevet hebt met olijfolie.

Verhit wat lookolie in een sauspan op het vuur. Voeg de el tomatenpuree toe, bak één minuutje aan en voeg dan de verse tomatenblokjes toe. Voeg dan ook het tomatenblik toe. Spoel het blik uit met een scheutje water en voeg dit ook toe aan de saus. Kruid met peper, zout en oregano. Versnipper de verse basilicum fijn en voeg ook toe aan de saus. Laat een 10 tal minuten pruttelen op laag vuur en mix de saus dan glad.

Giet de saus over de cannelloni. Trek de mozzarella in stukjes en verdeel over de bovenkant. Meng de 3 el parmezaan met de 3 el paneermeel en de tl oregano en verdeel gelijkmatig over de ovenschotel.

Zet 40 minuten in de oven op 180°C.

Wat moet je nu nog doen? Genieten!

Laurence

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *