• Lunch,  Veggie

    Wrap met zoete aardappel en aubergine

    We gaan voor een gemakkelijk gerechtje met weinig ingrediënten vandaag. Groentjes met een tartaarsausje in een meergranentortilla gerold. Hmm! Als we aan wraps denken, dan denken we aan veel groentjes maar zeker ook aan vlees of vis, want dat willen we er vaak toch graag tussen. Gebakken kip of runderreepjes, scampi’s of gerookte zalm. Allemaal oh zo lekker, maar vandaag…

  • Comfortfood,  Vis

    Vispannetje met kurkuma en olijven

    Een heerlijk oldschool vispannetje met puree,.. Dat smaakt altijd, maar af en toe mag het eens iets anders zijn. Dat dacht de Zuid-Afrikaanse chef Siba Mtongana ook, toen ze dit recept ontwikkelde voor Het Blauwe Kookboek van MSC. Het Blauwe Kookboek? MSC? Waar gaat het over, Ginger? Wel, ik heb er al een paar keer over gesproken hier maar MSC…

  • Comfortfood,  Vlees

    Burger met radicchio en boschampignons

    Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor…

  • Comfortfood,  Pasta

    Gnocchi met butternut en spek

    Ik blader graag door kookmagazines. Reportages lezen, nieuwe gerechtjes en producten ontdekken en, het tofste van al, af en toe mijn eigen creaties tegenkomen. Dat laatste is het geval bij het Delhaize Magazine. Een super mooi boekje vol culinaire inspiratie. Zo kwam ik recent dit gerechtje tegen. Gnocchi met butternut, spek en een botersausje. Een gouden combinatie! Of het gesmaakt…

  • Salades,  Super Healthy

    Salade met butternut, gorgonzola en granola

    Als je denkt aan granola, dan denken de meeste mensen aan ontbijt. Yoghurt met granola en fruit, zo wordt het het vaakst gegeten, denk ik. Maar wist je dat je granola ook perfect in hartige gerechtjes kan gebruiken? Het is super lekker om je salades mee af te werken en ik denk ook meteen aan granola serveren bij een lekkere…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met kip en pesto

    Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat deze…

  • Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

    Cheesy aardappel wedges

    Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS. Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch? Ik vind alvast van…

  • Salades,  Voor- of bijgerecht

    Aardappelsalade met harissa en citroen

    Oké, we moeten het even over de wereldkeuken rayon bij Delhaize hebben. I love it! Ik kan er echt (als de corona 30 minuten winkelen regel het toelaat) van genieten om op mijn gemakje al die producten te bekijken. De Thaise, Midden-Oosterse, Mexicaanse, Italiaanse,.. Love them all. Vandaag gaan we de Midden-Oosterse tour op want ik haalde een potje ‘preserved…