De Kinderhoek,  Gevogelte,  Ovenschotels

Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip

Soms moet het gewoon niet te ingewikkeld zijn, toch? Deze schotel kan je per-fect op voorhand maken en is echt heel lekker. Toen ik het aan het maken was, dacht ik ‘hmmm, komt dit wel goed?’. Zeker van de combinatie bechamelsaus en quinoa, was ik niet helemaal zeker. Maar, en er is een maar, het heeft echt goed gesmaakt. Comfortfood, zonder echt heel ongezond te zijn. Quinoa, kip en broccoli. Oké, oké, ook kaas, maar moet kunnen, hé.

Een gerechtje dat je dus best op voorhand kan maken en na het werk kan opwarmen. Ik heb het getest en het wordt niet droog. Ik had wel genoeg bechamelsaus. Als je deze hoeveelheden volgt, komt dat helemaal goed.

Benodigdheden, voor 2 personen:

120 g quinoa (ik nam tricolore, maar gewone is ook goed)

1 broccoli

2 kipfilets

500 ml melk + 30 g boter, 30 g bloem, nootmuskaat

olijfolie, peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, tijm, basilicum

100 g emmentaler

Bereiding:

Kook de quinoa gaar in dubbel zoveel water en laat koken totdat het water volledig ingetrokken is.

Kook de broccoli in een 5-6 tal minuten gaar in gezouten water.

Snijd de kip in blokjes en doe ze in een kommetje. Voeg er wat olijfolie aan toe en kruid met peper, zout, paprikapoeder, currypoeder, tijm en basilicum. Meng en bak volledig gaar in een pan op het vuur.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem er een sauspannetje bij en smelt er de 30 g boter in. Voeg er de 30 g bloem aan toe en meng meteen met een vork (we zijn een roux aan het maken). Giet er vervolgens de melk bij en roer met de garde. Breng aan de kook en dik in. Blijf regelmatig roeren met de garde. Wanneer de saus dik is, is ie klaar. Kruid met peper, zout en een beetje nootmuskaat.

Zo, alle voorbereidingen zijn nu klaar. We kunnen de ovenschotel ‘bouwen’. Neem er een ovenschotel bij en doe er de helft van de quinoa en de helft van de kip in. Verdeel gelijk en giet er de helft van de bechamelsaus over. Duw daarin de helft van de broccoli en vervolgens de helft van de emmentaler. Verdeel dan de rest van de ingrediënten in dezelfde volgorde over de schotel. Eindig met de rest van de kaas en zet het geheel zo’n 15 minuten in de oven.

Lekker, lekker!

Laat het smaken,

Laurence

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *